Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka na gnocchi se žampiony, bazalkou a červeným vínem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 094 kJ /
261 kcal
Bílkoviny2,95 g
Tuky0,27 g
Vláknina7,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Postupně přidáme na plátky nakrájený česnek, žampiony a šunku. Podusíme, podle potřeby podlijeme vodou. Dochutíme solí, bazalkou, tymiánem, a jen zlehka pepřem. Na závěr podlijeme červeným vínem. Krok 2: Gnocchi (já měla koupené) uvaříme podle návodu, necháme okapat a na talíři polijeme omáčkou. Vegetariáni nemusí dávat šunku, jídlo je výborné i bez ní. Červeného vína kdo má jak rád, dá se jím podlévat místo vody, podle toho, jak moc chcete mít silnou chuť vína v omáčce, já dala jen na poslední podlití. Víno pokrm podstatně zabarví, tak se nelekejte, že bude tmavý:-) Pepře jen maličko, aby omáčka nebyla moc pálivá. Bazalky a tymiánu taky není třeba moc, žampiony a česnek dodají jídlo dostatek chuti. Chutná letní večeře, alternativa k těstovinám. Dá se k tomu podávat červené víno, zvýrazní to chuť.

Zveřejněno 2. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BO1n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BO1n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Houslista 22. 10. 2012 06:03
Tak trochu při zdi, opatrné, málo pepře, málo vína, malé nasazení.;-(

dobré to bude;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
omáčka na gnocchi, omáčky na gnocchi, omáčka z červeného vína, žampionová omáčka s vínem, omačka na gnochi, žampionové gnocchi, gnocchi omáčka, omačka s červeného vína, bazalkové gnocchi, žampionová omáčka na gnocchi, víno ke gnochi, omacka s gnocci, omáčka na gnocci, jídlo s červeným vínem, koupené gnocchi, žampionová omáčka s gnocci, omáčky na gnocci, žampionova omacka s gnochi, omáčka ke gnochi, omacku na gnocchi

Suroviny:
gnocchi, olej olivový, cibule, česnek, žampióny, šunka, víno červené, sůl, pepř, bazalka čerstvá, tymián

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu