Ledvinky na víně, bazalce a tymiánu

Suroviny

500 g vepřových ledvinek
50 g slaniny
1 cibule
150 ml červeného suchého vína
lžička mleté papriky
čerstvá bazalka
tymián
vývar i z kostky
lžíce mouky
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky očistíme, propláchneme v několika vodách a namočíme do mléka (nejlépe přes noc).

  2. V hluboké pánvi orestujeme slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme trochu oleje, jemně pokrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme ledvinky.

  3. Prudce je orestujeme, zalijeme vínem, necháme ho odpařit, osolíme, opepřime, posypeme paprikou, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  4. Cca 20 minut před koncem vmícháme mouku rozmíchanou v trošce vody, přidáme bylinky a necháme provařit.

Komentáře k receptu Ledvinky na víně, bazalce a tymiánu

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Opět mi něco uniklo:yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Moc děkuju za milé komentáře a za bodíky:-K:-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    Ledvinky mám moc ráda. Hezký recept, krásná fotka.:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    maruško, nádherné fotky a recept:yes::yes::yes: +

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Krásné foto a mňam papu;-);-);-);-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Maruško, tak jsi mi připoměla, že u nás už dlouho ledvinky nebyly a to je ma nžel tak miluje. Takhle jako ty jsem je ještě nedělala, možná vyzkouším.
    Fotka je opět jako ze žurnálu, bože holka jak ty to děláš s těmi barvami...???

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Kdysi jsem ledvinky jídávala často, maminka je uměla skvěle připravit a strašně mi chutnaly. Jenže vnitřnosti rodina odmítá a já je léta nedělala. Ale jednou si je stejně udělám, jen nevím, jestli se mi povedou. Recept ukládám, mám jich v oblíbených pár, jen je udělat :-):yes:+1

    Odpovědět

  • isindy isindy

    holky, tak já se do nich někdy pustím ;-) ale děti to také nepozřou, nejedí ani játra...:-D

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Dělám je dost často a skoro podobným způsobem. Nechávám je také přes noc vymáčet v mléce.Víno dávám ale bílé, zkusím to s tím červeným. Podávám je nejčastěji s bramborem, ale i s rýží jsou báječný.:-p:-K

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Isahu:-), ono s tím zase tak moc práce není. Pořádně je propláchnout a to namočení do mléka pomáhá. Já se přiznám, že je dělám jen pro sebe / mám je moc ráda / a pro manžela, děti by je nevzaly do pusy:-(

    Odpovědět

  • isindy isindy

    maris, další dobrota :-p - ale přiznávám - ledvinky jsem dělala jen párkrát, je to hrozná piplačka a nikdy si nejdem jistá, jestli jsou pořádně proprané...:-(...joooo, kdyby mi je někdo udělal - to by byla jiná ;-)...tobě :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: ledvinky na víně vepřové ledvinky na víně jak připravit ledvinky ledvinky na červeném víně králičí ledvinky recept jak připravit vepřové ledvinky vepřové ledvinky na tymiánu ledvinky recept vepřové ledvinky na červeném vině ledvinky na červeném víně recept ledvinky a srdíčka z laně recept recept ledvinky na vine ledvinky na víně recept hovezi ledvinky na červeném víně ledvinky na na víně ledvinky z laně recepty ledvinky na víně pikantní hovězí ledvinky na víně vepřové ledvinky na na víně recept na vepřové ledvinky na víně