Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Bramborová jídla 21 názorů

Suroviny

800-1000 g gnocchi (hotových nebo doma připravených)
250 g anglické slaniny (nebo jiné oblíbené, libovější kousek) vcelku
2 stonky zelené cibulky
sůl
na omáčku:
8 lžic švestkových povidel
2 lžičky demi glace
200 ml horké vody nebo lépe vývaru
1 lžička octa
solamyl
špetka pepře
sůl dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi uvaříme v osolené vodě (jakmile vyplavou na hladinu, tak je scedíme).

  2. Rozpálíme suchou pánev a vhodíme na ni kostky (zhruba 1x1cm) slaniny. Necháme ji pustit tuk a opečeme dokřupava.

  3. Přidáme gnocchi, promícháme a zlehounka krátce osmažíme. Stáhneme z plotýnky a přimícháme nasekanou zelenou cibulku, kterou necháme v horkých surovinách zavadnout. Podle chuti dosolíme.

  4. Do kastrůlku vložíme povidla a demi glace, zalijeme vodou či vývarem, dobře promícháme a necháme chvilku probublávat a redukovat. Zahustíme lžičkou solamylu, který jsme rozkvedlali v malém množství studené vody, a dochutíme octem, pepřem a solí dle chuti.

  5. Omáčku i gnocchi se slaninou podáváme horké.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 121 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou

  • Nikina Nikina

    Jééé tohle na mě juklo z náhodných - už podle fota jsem věděla, kdo v tom má prsty - teda vařečku :-D Ukládám, slaninu a švestky v jakékoliv podobě máme rádi a taková rychlovka se vždycky hodí:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Tak to jsi mi, Ivanko, udělala radost. Moc mě těší, že chutnalo.

    Rebinko, to já tak na oplátku... protože mě Tvoje komentáře pobaví, potěší vždy a rozesmějí velmi často...:-):-K

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Eliza:Tak dneska jsem gnochi podle Tvého receptu udělala na večeři,vůbec nic nezbylo, prý mohou být častěji, dík za báječný recept.:-p:-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Eliza::-D:-D:-D:-D tak teď jsi mě rozesmála.. nahlas:-D:-D:-D, protože tu "strašnou" hrubku jsem přehlídla jak družstevní lány:-D a všimla si jen toho absentujícího "n!" u Ann, ale tys to vlastně konpenzovala tím nadbytečným.. teď jsem se do toho zamotala zcella:-8:-D:-D
    ať tak či onak, vaří ti to skvěle, a já krásné věci umím , ba dokonce musím, ocenit;-):-K:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    rebeka: Děkuji Ti, milá má, teď budu mít řády dva;-). Fakt, jeden mi před lety udělil buď Jenda nebo Colombo...:-), už nevím, který z těch dvou super kluků...
    Mám na mysli to přebývající N - ani se mi to nechce psát - no, v tom slově "soukromý":-8 Ale s tou Aničkou...asi by tam měla být ta en dvě, ale to jsem zazdila ouplně.:-)) Ouplnně:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Eliza::-D:-D tento receptík, který je přesně dle mého gusta, mě nějak unikl:-8, ale upoutal mě tvůj komentík s "příšernou hrubkou":-D, jestli myslíš to chybějící "n", tak toho si určitě nikdo ani nevšiml;-) to jsou tu onačejší pravopisné "skvosty"
    za krásné obrázky a chuť, kterou znám, uděluju tobě, milá Eli, řád vařečky zlaté:-8:-D:-D
    +1;-):-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jarunko, děkuji.:-K
    Koukám teď na tu příšernou hrubku, co jsem dokázala naťukat a moc se stydím...opravit to už nejde, tak alespoň omluva všem, kteří se na to musí dívat.:-8

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    krása a určitě dobrota:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jsem ráda, že se recept líbí. Je to trošku nezvyklé, ale chutné.
    Ani, já si Tě snad soukromně překřtím na paní Fazolkovou...;-):-D

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu

    Hm, Elizo, to vypadá velice náramně. To by nám doma chutnalo. Malá má gnoči moc ráda a já také. Hm, vyzkouším.:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Eliza:tu chuť si dokonale představím:yes: gnocchi připravuji vcelku pravidelně a se slaninou snad ještě pravidelněji:-D:-D tzv "valašské":-D:-D se zelím:-D:-D trnčená bude příště:-K podle zdejších rp vařím pravidelně:-K i dnes:-D:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Podle báječných fotek to musí chutnat velice dobře:-p+7:yes::-KEli v té omáčce si dovedu docela živě představit přes noc zaležené velké červené fazole:-*:-p:yes:Jsem hrozná:-8:-D

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Eliza: tak tak, mám je moc ráda a jsou syté, mám je tady někde také smažené jako přílohu nebo u pečeného minikuřátka, také dnes jsem s nima pracovala, jsou prima:-K;-):yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    U nás jsou gnocchi také oblíbené a v této kombinaci to musí být výborné:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

1 2

Tématické fráze: trnčená omáčka gnocchi smažené smazene gnocci smažené gnocchi jak se vaří gnocchi prima vařečka recepty 2012 gnocchi recept gnocchi se slaninou gnocchi se zelím a slaninou gnoci jidlo gnocchi čti gnochi se švestkovou omáčkou gnocchi se slaninou a sýrem gnochi se zelim a slaninou trnčená omáčka s noky gnocchi recepty smazene gnochi se slaninou jak se vaří gnocchi jak se vaří gnochi recepty se švestkami a slaninou

Zapomněl/a jsem heslo