Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná paprika

Plněná paprika je oblíbená klasika české kuchyně, která spojuje jemnou chuť vařené papriky s lahodnou masovou náplní a bohatou rajčatovou omáčkou. Tento vydatný pokrm je jako nostalgická vzpomínka na babiččinu kuchyni.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Yvajs Yvajs

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Okořeníme mleté maso, přidáme vajíčka, pepř, sůl, česnek, majoránku, strouhanku a vše pořádně promícháme, Krok 2: Očistíme papriky a naplníme mletým masem. Krok 3: Do vývaru zamícháme rajský protlak, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list, sůl, trochu cukru a převaříme. Krok 4: Vložíme do omáčky naplněné papriky a dáme vařit. Povaříme tak dlouho až je maso měkké. Pak dochutíme cukrem a zahustíme jíškou. Krok 5: Podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 15. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná paprika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8V6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná paprika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8V6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lidi, tady se přeci píše o plněných paprikách, ne o plněných paprikách v rajské omáčce. Tudíž na ní není recept. Ach jo..

:-p:-p +1:yes: ja knedlíky nemusím :-), ale pridávam ti fotečku

Yvajs:
Děkuju za postup, já jsem jenom chlap, tak se musím na každou blbost zeptat :-p

Podobně někdy dělám plněné papriky i já. Pouze je vařím v rajské omáčce, rozdíl je snad jen v okořenění omáčky, protože každý ji koření po svém. Já například do rajské (bez papriky) přidávám skořici a plátek citronové kůry, hřebíček a také trochu kečupu nakonec, ten ji dělá trochu sladší a to naši mají rádi. Zahuštuji klasickou jíškou, někdo přidává na zjemnění i smetanu. Dá se opravdu omáčka dělat na vícero způsobů a tento je také dobrý. Pokud zbude maso, vkládám do ní také masové koule. Někdy plněné papriky peču v troubě a omáčku dělám zvlášť.

nevařím jak klasickou omáčku.popis jsem přidala:-O

No, když si tady fakt někteří myslí, že rajskou omáčku umí úplně každý, ale bohužel určitě ne. Tak tady berme zavděk podobným receptům;-)

Trošku tady u tohoto receptu postrádám, jak připravuješ omáčku:-!
Jen do rajského protlaku se asi to masíčko a papričky nevloží že?:-8

Tématické fráze:
plnená paprika, plněné paprikové lusky, plněné papriky v rajské omáčce, plnene paprikove lusky s rajskou, plněná paprika mletým masem v rajské omáčce, plněný paprikový lusk, paprikový lusk v rajské omáčce, plněné papriky mletým masem s rajskou, plněné papriky, plněný paprikový lusk s rajskou omáčkou, plněné papriky mletým masem s rajskou omáčkou, paprika plněná, plněný paprikový lusk v rajské omáčce, plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou, plněné papriky mletým masem, paprikove lusky s rajskou, plněná paprika v rajské omáčce, plněné papriky mletým masem v rajske omacce, plnena paprika recept, plněné papriky recept

Suroviny:
lusk paprikový, maso, vejce, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka, strouhanka, vývar masový, protlak rajčatový, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, jíška světlá, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu