Babiččin perník
Víkendy u babičky vždy slibují vynikající moučník k snídani nebo sladkou dobrotu po obědě. Babiččin litý perník je neuvěřitelně vláčný a lehce pikantní díky rybízové marmeládě a voňavý díky perníkovému koření.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 140 kJ / 5 053 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,68 g |
| Tuky | 229,56 g |
| Vláknina | 20,50 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 3,61 g |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 648,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččin perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oQqL
Moje poznámka
Babiččin perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oQqL
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 1 hodinou
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 21 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 22 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 11 minutami
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 1 hodinou
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 1 hodinou
Rýžový nákyp
josef.ridic před 1 hodinou
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 2 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 4 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 5 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 6 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 6 hodinami
Tématické fráze:
perník,
babičin perník,
perník recept,
perník na plech s citronovou polevou,
vysoky pernik,
babiččin perník nadýchaný,
recept na pernik,
vynikajici pernik,
výborný domácí perník na plech,
pernik na plech,
litý perník s marmeládou,
babiččin perník na plech,
recepty na pernik,
perník na plech s marmeládou,
top recepty pernik,
báječný perník,
domácí perník,
perník vysoky,
babiččin nadýchaný perník,
jablkovy pernik
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
soda jedlá,
kakao,
olej,
mléko,
vejce,
prášek do perníku,
marmeláda rybízová,
ořechy sekané,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (36)
Dala jsem do těsta ořechy a mňam.
Příště vyzkouším s citronovou polevou.
Koláč vložte do vyhriatej rúry ( nie horúcej ) a pečte pri strednej teplote ( cca 160-170 °C ). Rúru neotvárajte počas prvých 15 minút pečenia.
Vyskúšajte ešte raz, uvidíte, že sa podarí. Niekedy je to aj múkou, zmeňte múku ( iný výrobca ).