Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu
Jednoduchá hrnková buchta s cuketou, celozrnnou moukou a anýzem vás překvapí svou vláčností i netradiční chutí. Anýz se postará o jedinečnou chuť a vůni, která připomene čerstvě upečený perník.
Suroviny pro 1 plech
plech 25 x 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 680 kJ / 5 182 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,05 g |
Tuky | 161,78 g |
Vláknina | 47,25 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 353 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 817,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu oloupeme, vydlabeme jádřinec a nastrouháme nahrubo.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Krok 3: Žloutky ušleháme s cukrem a medem do pěny. Postupně zašleháme olej, rum a vodu. Do této směsi vmícháme nastrouhanou cuketu.
Krok 4: Všechnu mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva a anýzem. Tuto sypkou směs přidáme do tekuté směsi a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Krok 5: Můžeme použít veškeré těsto a vylít jej na plech vyložený pečicím papírem. Nebo použijeme 2/3 těsta a do zbylé 1/3 vmícháme holandské kakao. Světlé těsto na plechu střídavě pocákáme tmavým těstem.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme přibližně 30 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být špejle suchá, bez zbytků těsta.
Zveřejněno 19. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5jl
Moje poznámka
Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5jl
Nejnovější recepty
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 5 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 17 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 17 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová polévka z Nivy
Kajkajak před 13 minutami
Čokoládový mug cake
Anezvari před 17 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
humlovatereza před 41 minutami
Cuketová omáčka se sýrem
k.madzia před 2 hodinami
Vepřová plec nadivoko se sušenými houbami
Jan Nemec před 4 hodinami
Kuřecí nudličky s kukuřicí a rajčaty
Walderama08 před 4 hodinami
Krůtí prsa v jogurtu
Kdyzjehlad před 4 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 6 hodinami
Fazolkový salát
Vlasta159 před 11 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 19 hodinami
Tématické fráze:
buchta z hladke mouky,
celozrnná buchta,
buchty z hladke mouky,
cuketová buchta,
cuketová buchta špaldová,
hrnková vánočka,
cuketová buchta s medem,
hrnková buchta z cukety,
hrnková buchta,
buchta z cukety,
jemná cuketova buchta,
špaldová cuketová buchta,
buchta z cukety s kakaem,
buchta s hladke mouky,
buchta z žitné mouky,
hrnkove buchty z cukety,
celozrnne buchty,
cuketová buchta recept,
tmava buchta z cukety,
buchta z cukety hrnková
Suroviny:
cuketa,
mouka hladká,
mouka špaldová celozrnná,
cukr moučkový,
med,
olej rostlinný,
voda,
vejce,
rum,
mletý anýz,
kakao holandské,
kypřící prášek do pečiva,
sůl
Komentáře (9)