Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 469 kJ / 4 653 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,87 g |
| Tuky | 192,96 g |
| Vláknina | 26,25 g |
| Cholesterol | 2,03 g |
| Sodík | 1,12 g |
| Sůl | 2,26 g |
| Sacharidy | 579,34 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bretaňský far
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nxx4
Moje poznámka
Bretaňský far
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nxx4
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 6 minutami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 2 hodinami
Kari korma
Přidáno před 9 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 15 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 15 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 1 hodinou
Szegedinský guláš
MonkaF před 9 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 9 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 9 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 11 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 13 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 13 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 14 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 14 hodinami
Tématické fráze:
bretaňský koláč,
bretańský koláč far,
bretańský far,
far bretaňský koláč,
bretaňský čokoládový koláč,
koláč far,
far koláč,
far recept,
bretaňský řízek,
bretansky kolac recept,
bretonsky kolac far,
bretonský koláč,
bretaňský čokoládový dort,
bretaňský koláč se sušenými švestkami a rumem,
far-bretanský koláč,
recepty z fary,
bretonsky far,
bretansky svestkovy kolac,
bretaňský moučník,
bretaňský koláč se sušenými švestkami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
máslo,
mléko plnotučné,
rum,
cukr vanilinový,
švestky sušené
Komentáře (18)
nevím, proč sem dáváte recept, který ukazuje učebnicově pokažený Far Breton... Očividně jste těsto buďto přešlehala (nedělala jste to ručně) anebo jste pekla v jiné než tlusté kameninové nádobě...takže došlo k rozdělení/zdrcnutí těsta, což je samozřejmě špatně... Zadejte si do google Far Breton a uvidíte v obrázcích, jak to má vypadat...
FANTAZIE
Surovin takřka stejně, akorát z hl. mouky, bez másla, bez rumu
Prošel jsem si pár rcp i na fr. stránkách a protože čas subjektivně není mým pánem
Vejce s cukrem vyšlehána do pěny (2 minuty)
Vmíchána (šlehačem) osátá hl. mouka
Až po mouce na 3x zašleháno mléko (horké, bez ochlazování)
Bez dalšího odpočívání těsto vlito do formy (spodek od tahine 280 mm)
Teprve nyní pokladeno trnkami- stejně se utopily
Pečeno na 200°C; po 15´ jsem se lekl oříškově zbarveného koláče a teplotu snížil na 175°C
Celkově jsem pekl pouze 50´
Autorce děkuji za recept
FANTAZIE
***
Edit
V rcp není zmíněno, ale zatepla mi koláč přišel chutnější
Příště formu vysypu
Zkoušela jsi to i s jiným druhem ovoce?