Tvarůžková vinná klobása

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 30 minut 2 se 2 kusy Mleté maso 10 názorů

Suroviny

Vinné klobásy (2 na jednu porci)
1 větší cibule
3 stroužky česneku
2 kulaté tvarůžky
4 plátky ementálského sýra
trošku oleje
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu si nařežeme na porce a smotáme do tvaru šneka a konec připíchneme párátkem, aby se nám nerozjely.

  2. Ve středu šneka vznikne otvor, do kterého vtlačíme půlku kulatého tvarůžku (až jí osmažíme).

  3. Do pekáčku dáme trošku oleje a na něm osmažíme cibulku nakrájenou na měsíčky a česnek na plátky.

  4. Když už je cibulka růžová, dáme jí ke straně pekáče a z obou stran osmažíme připravenou vinnou klobásu.

  5. Cibuli pak rozházíme po pekáčku pod klobásu a doprostředka, kde nám vznikne otvor vtlačíme půlku tvarůžku do všech porcí a na každého šnečka dáme přeložený ementál a dáme na 15 minut zapéct do středně zahřáté trouby, aby se nám sýry pěkně roztály.

Poznámka

Velmi rychlá a lahodná záležitost! Někde jsem se někde inspirovala, ovšem tam byl kečup, rajčata a ještě něco navíc, ale tvarůžky ani ementál ne, asi eidam, už nevím.

Měli jsme to k obědu ještě s bramborovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarůžková vinná klobása

  • srettka srettka

    toto bych nazvala proklatě smrdutý had:-D ale pro fajnšmékry jistě delikatésa;-):yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    maris, já myslím, že se jen bibinka zacyklila při psaní ;-) koukni na fotopostup, podle mě osmahneš cibulku, pak klobásy stočené do šneka, pak na cibuli ty klobásy usadíš, teprve teď nacpeš syrečkem a na to plátek ementálu a zapéct...;-)

    bibinko, to vypadá moc lahodně :yes:, klobásu jsme sice měli na Štědrý den, ale to nic neznamená, klobásky není nikdy moc ;-)
    brzo udělám :yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Bibi, díky, mě to zmátlo, protože v postupu dáváš tvarůžek jednou do otvoru a potom do okýnka:-)):-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Maris, já dělala 4 šnečky a do každého středu jsem dala půlku tvarůžku(přeřízla jsem každý na půlku) čili jsem spotřebovala jen 2 kulaté tvarůžky. Na 3.fotce je to vidět, na třech mám ten sýr a jeden je zatím bez sýra jen s tím vtlačeným tvarůžkem.;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Vinnou klobásu můžeme vždycky, jen, Bibi, nějak mi to tu není jasné, kolik se tam dá těch tvarůžků - ".. . vznikne otvor, do kterého vlačíme půlku tvarůžku " - potom se to osmaží a opět " kde nám vznikne okýnko, vtlačíme půlku tvarůžku". Tedy jednu půlku před osmažením, další po osmažení, nebo jenom jednu a potom tedy kdy ? Jde mi o to, aby se tvarůžky úplně neroztekly, proto se ptám, kdy je přidat:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak to by mě nikdy nenapadlo...:-O:-p Jsou tam samé dobroty, tak to výsledek bude jistě také dobrý ;-):yes:.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jani, vinná klobása, to já můžu!:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

  • spagetka spagetka

  • misza misza

    Vypadá to moc dobře:-p :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vinná klobása recept vinná klobása vinná klobása v troubě tvarůžková klobasa tvarůžkové klobásy vinná klobása recepty receptura na vinnou klobásu jak na vinnou vinnou klobásu vinná klobása receptura receptura vinná klobása klobásy s tvarůžky recepty z vinné klobásy klobása s tvarůžky recept tvaruzkove klobásy recept na vinnou klobásu vareni vinna klobasa klobasa s tvaruzkem šneci z vinné klobásy tvarůžková klobáska klobása tvarůžková