Mrkvový perník s povidly
Tradiční perník vylepšený vrstvou povidel bude chutnou svačinou i doplňkem ke kávě nebo čaji. Mrkev dodá moučníku úžasnou vláčnost a kyprost. Pokud doplníte moučník ještě čokoládovou polevou, stane se jistě oblíbeným dezertem i ve vaší rodině.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 337 kJ / 4 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,06 g |
Tuky | 154,07 g |
Vláknina | 23,50 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 512 mg |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 655,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Mrkev nastrouháme najemno.
Krok 2: V míse smícháme sypké suroviny.
Krok 3: Mrkev přidáme do mísy. Zamícháme společně vše, kromě povidel. Nejlépe ručním šlehačem zpracujeme na tužší lité těsto.
Krok 4: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 175-180 °C po dobu 25-30 minut.
Krok 5: Po upečení a vychladnutí potřeme perník povidly a případně dozdobíme čokoládovou polevou či šlehačkou.
Zveřejněno 9. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvový perník s povidly
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GzpQ
Moje poznámka
Mrkvový perník s povidly
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GzpQ
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 11 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 1 minutou
Majonézové rohlíky
Annanas před 1 hodinou
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Pozde před 3 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 3 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 4 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 4 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 4 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 7 hodinami
Tématické fráze:
pernik s mrkvi,
perník s povidly,
mrkvovník,
perník s povidly recept,
vlacny mrkvovy pernik,
perník z mrkve,
povidlovy perník,
božský mrkvový koláč,
perník recept,
recept na perník s povidly,
domácí perník s povidly,
lehký perník,
litý perník s povidly,
recept na pernik,
perník s povidlama,
perník s povidlím,
výborný perník s povidly,
mrkvovy kolac s povidly,
mrkvovník recept,
perník recept s povidly
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
olej,
mrkev,
vejce,
koření do perníku,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
povidla švestková,
poleva čokoládová
Komentáře (50)