Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 142 kJ / 3 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,85 g |
Tuky | 213,62 g |
Vláknina | 14,64 g |
Cholesterol | 175 mg |
Sodík | 7,60 g |
Sůl | 19,00 g |
Sacharidy | 370,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Gnocchi uvaříme v osolené vodě (jakmile vyplavou na hladinu, tak je scedíme).
Krok 2: Rozpálíme suchou pánev a vhodíme na ni kostky (zhruba 1x1cm) slaniny. Necháme ji pustit tuk a opečeme dokřupava.
Krok 3: Přidáme gnocchi, promícháme a zlehounka krátce osmažíme. Stáhneme z plotýnky a přimícháme nasekanou zelenou cibulku, kterou necháme v horkých surovinách zavadnout. Podle chuti dosolíme.
Krok 4: Do kastrůlku vložíme povidla a demi glace, zalijeme vodou či vývarem, dobře promícháme a necháme chvilku probublávat a redukovat. Zahustíme lžičkou solamylu, který jsme rozkvedlali v malém množství studené vody, a dochutíme octem, pepřem a solí dle chuti.
Krok 5: Omáčku i gnocchi se slaninou podáváme horké.
Zveřejněno 14. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5XY
Moje poznámka
Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5XY
Nejnovější recepty
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 2 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 8 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný jogurťák
danila před 14 minutami
Macecha řezy
lenulenka1. před 33 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 55 minutami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 59 minutami
Tvarohovo-ovesný koláč s jablky
Majanov před 1 hodinou
Rebarborový koláč
Libasaba před 2 hodinami
Lahůdkový losos za 10 minut
Lucie1001 před 2 hodinami
Tvarohová bábovka s rozinkami
Capkajda před 2 hodinami
Bábovka s tvarohem
habis před 3 hodinami
Tématické fráze:
trnčená omáčka,
gnocchi recepty,
gnocchi recept,
gnocchi smažené,
smazene gnocci,
smažené gnocchi,
jak se vaří gnocchi,
noky recept,
prima vařečka recepty 2012,
recept gnocchi,
gnocchi se slaninou,
gnocchi se zelím a slaninou,
gnoci jidlo,
gnocchi čti,
gnochi se švestkovou omáčkou,
omacka.co se hodi ke kyselému zelí,
gnocchi co mám ráda recepty,
omáčka na noky,
recept na noky,
omacka k nokum
Suroviny:
gnocchi,
slanina anglická vcelku,
cibulka zelená,
sůl,
povidla švestková,
demi glace,
voda,
ocet,
solamyl,
pepř,
sůl
Komentáře (24)
Demi-glace [demiglas]
yanull yanull
Demi-glace
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální kuchaři k zesílení masové chuti. Jedná se o velmi dlouze tažený vývar z kostí a zeleniny, zredukovaný na hustotu sirupu. Může se zamrazit. V domácích podmínkách lze využít tvořítka na led, vývar je potom kdykoli k dispozici.
Rebinko, to já tak na oplátku... protože mě Tvoje komentáře pobaví, potěší vždy a rozesmějí velmi často...
ať tak či onak, vaří ti to skvěle, a já krásné věci umím , ba dokonce musím, ocenit
Mám na mysli to přebývající N - ani se mi to nechce psát - no, v tom slově "soukromý"
za krásné obrázky a chuť, kterou znám, uděluju tobě, milá Eli, řád vařečky zlaté
+1
Koukám teď na tu příšernou hrubku, co jsem dokázala naťukat a moc se stydím...opravit to už nejde, tak alespoň omluva všem, kteří se na to musí dívat.
Ani, já si Tě snad soukromně překřtím na paní Fazolkovou...