Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 797 kJ / 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,00 g |
Tuky | 2,50 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 192,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: V misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku a sůl a promícháme.
Krok 2: Na moukou posypaném vále hněteme těsto asi 10 minut, dokud není hladké a poddajné.
Krok 3: Vytvoříme z něho kruh a vložíme do okrouhlého pekáče na pizzu.
Krok 4: Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, posypeme salámem nakrájeným na nudličky, bazalkou, houbami, cibulí, nakrájenou paprikou a olivami.
Krok 5: Navrch poklademe sardele a pizzu posypeme mozzarellou a parmezánem.
Krok 6: V předehřáté troubě ji pečeme 30 minut.
Zveřejněno 1. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Italská pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n2P
Moje poznámka
Italská pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n2P
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 30 minutami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 4 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 53 minutami
Vrstvený salát
Maruna365 před 58 minutami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 1 hodinou
Zelňačka
Veronika_1 před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 2 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 4 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 4 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 5 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 6 hodinami
Tématické fráze:
testo na picu,
recept na picu,
recept na italskou pizzu,
recept na pravou italskou pizzu,
těsto na italskou pizzu,
italske testo na pizzu,
prave testo na pizzu,
recepty na picu,
s italem v kuchyni recepty pizza,
prava pizza recept,
pizza margarita recept,
pravá italská pizza těsto,
prave italske testo na pizzu,
těsto na pravou italskou pizzu,
italská pizza těsto,
pizza margarita,
pizza obrazky,
recept pizza margarita,
prava pizza,
recept na pravou pizzu
Suroviny:
droždí,
cukr,
voda,
mouka polohrubá,
protlak rajčatový,
salám měkký,
bazalka čerstvá,
žampióny,
cibule,
paprika čerstvá zelená,
olivy černé,
sardinky,
sýr mozzarella,
parmazán
Komentáře (18)
Co ma ale zaraza je ten obrazok. Je na nom pizza s hrubymi okrajmi. Talianska pizza by mala byt tenucka, chrumkava a zapecena pekne do hneda.
Dalej co sa tyka receptu. Na pizzu sa pouziva specialna pizza muka, tzv. Tipo 00, a definitivne potrebujes aj trocha olivoveho oleja, kedze ten doda cesti chrumkavost, no a sol ktora doda pizze chut. Najlepsie morska.
Co sa tyka postupu, nevsimol som si, ze by si cesto nechala vykynut. To je doulezite. Poviem ti ako to robim ja, ale je to take male pizza tajomstvo a tak pst, nikomu ani muk
Urob si cesto, nech uz je podla akehokolvek receptu. Hned ako je hotove, vytvaruj z neho gulicky, ktore ti vojdu do dlane. Cim gulatejsie, tym lahsie sa otvaraju.
Teraz tieto tzv pizza balls nechaj chvilu postat, no nezabudni ich prykrit aby nevyschli. Ked cesto trosku narastlo a je makke, je ready.
Zober jednu gulicku a pobuchaj na nu zvrchu aby si vytlacila vsetok vzduch, nezabudni udrziavat kruhovy charakter.
Teraz bud pouzi valcek na cesto alebo svoje ruky, kedy kruhovymi pohybmi cesto otvoris na pozadovanu velkost. Malo by byt tenucke. Opatrne ho daj na plech potri paradajkovou omackou, posyp syrom a zmesou byliniek na pizzu a hajde do rury
Malo by to fungovat. Ak sa pizza zacne nafukovat, znamena to ze si nevytlacila dostatok vzduchu.
Dobru chut
Ricky Bobby