Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňový tažený závin

Hodnocení receptu je 4,5 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 085 kJ /
4 323 kcal
Bílkoviny76,54 g
Tuky150,50 g
Vláknina29,00 g
Cholesterol 901 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy652,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku smícháme s cukrem, solí. Přidáme máslo, vajíčka, teplou vodu, ocet a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na čtyři díly, lehce poprášíme moukou a dáme do mísy. Krok 2: Přikryjeme utěrkou a necháme nad hrncem s teplou vodou 1/2 hodiny odpočinout. Těsto musí zůstat vlahé. Krok 3: Po odpočinutí si vyválíme placku, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme kokosem, dáme nastrouhanou dýni. Posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, kořením, cukrem, mandlovými lupínky. Krok 4: Pokapeme citronovou šťávou, zatočíme do závinu potřeme máslem. Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme dozlatova.

Zveřejněno 11. 9. 2012

Poznámka autorky suslajda

Těsto jsem dělala z 1/2 dávky.

Zdroj Blesk pro ženy mnou upravený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový tažený závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B9LY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový tažený závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B9LY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tak tento recept nemá chybu..těsto jsem udělala z celé dávky,rozdělila na 4 díly a zamrazila.Úplně v pohodě se s ním pracuje.Jeden díl jsem kombinovala se strouhanými jablky,taky moc dobré.Pokud by se krájely malé kousky mohlo by to být jako netradiční cukroví,třeba na vánoce

zuzun:dýňe se nepředvařuje pouze se strouhá jako jablka;-)vyzkoušej nám chutnalo:yes:

já bych také měla boule za ušima, super:-O:-p:yes::yes:

to vypada nadherne, ingredience samy chutny a dyne se nepredvari! Dyne jsou tu na kazdym rohu, takze v nejblizsi dobe udelam:yes:

Děkuji za komentíky;-)

Hani, to musím vyzkoušet, hokkaido mám ze zahrádky a ta barvička je parádní:-p:yes:. Mně bude stačit kousek a zbytek rozdám:-D

Já jsem si podle barvičky myslela,že to bude Hokaido:-))Já do štrůdýlku dávám vypocenou cuketu,tak s dýní to bude určitě také moc fajn:-p+3:yes::-K

suslajda:tak já bych to asi musela zatajit;-), co všechno v závinu je a pak bych jen čekala na reakci :-D:-D:-D

hanahcotton:Hani já měla dneska taky premiéru, taťka koukal jak puk, když jem řekla, že budu péct dýňový závin a ve finále měl boula za ušima:-*;-)

rebeka: Nadi já měla Hokaido, ale může být i jiná;-)

:yes::yes:móóóc pěkné :-K...jen jsem ještě nenašla odvahu jít do dýně ;-)

tak toto by mě jistě chutnalo:-p;-):-):yes: sice dýni nemám, letos se jí jaksi nedařilo:-(, ale přesto se zeptám: je jedno jaká dýně.. nebo nějaká "spešl":-?:-D;-)

Tématické fráze:
dýňový závin, dýňový štrůdl, tažený závin, tažený závin recept, štrůdl z dýně, pro ženy recepty z dýně, závin s dýní hokaido, dýně na štrůdl, těsto na tažený závin, strudl z dýní, dýně na štrůdl, dyne strudl, tažený koláč z cukety, štrudl s dýní, dýně hokaido štrůdl, recept na tažený závin, štrůdl dýňový, štrůdl s dýně, závin z hokaido, hokaido závin

Suroviny:
mouka hladká, ocet, voda, vejce, máslo, cukr moučkový, sůl, dýně, šťáva citronová, cukr, skořice mletá, máslo, cukr vanilkový, koření na jablečný závin, kokos strouhaný, lupínky mandlové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu