Hovězí guláš dietní

Dietní recepty Bezlepkové Doba přípravy: cca 3 hodiny 1 názor

Dietní recepty Bezlepkové Doba přípravy: cca 3 hodiny 1 názor

Suroviny 3-4 porce

800 g zadního hovězího
5 dkg špeku
3 lahůdkove cibulky
1 šalotka
1 červená cibule
1 žlutá cibule
1 lžička kmínu
2 lžičky maďarské papriky
2 lžičky paprikove pasty
1/2 PL slunečnicoveho oleje
mořská sůl
1 litr vody
3-4 PL jíšky - světlá bezlepková

Postup přípravy receptu

  1. Špek nakrájíme na malé kousíčky, na oleji vyškvaříme špek, přidáme všechny nadrobno nakrájené cibulky a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky nakrájené  osolené maso, rychle orestujeme, zasypeme paprikou. kmínem, přidáme paprikovou pastu  a zalijeme vodou.

  2. Na mírném plameni dusíme cca 2,5 hodiny nebo déle, dokud maso nezměkne. Na závěr guláš jemně zahustíme bezlepkovou jíškou. Podávala jsem s bezlepkovým kmínovým chlebem, ale může být klasické pečivo či jiná příloha. To je už na každém strávníkovi podle vlastní chuti.

Poznámka od kuchařky

Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu, ale samozřejmě se dá zahustit klasickou tradiční jíškou.

Komentáře k receptu Hovězí guláš dietní

  • casino casino

    3 lahůdkove cibulky1 šalotka1 červená cibule1 žlutá cibule
    Ještě se vám ze surovin vytratila BÍLÁ cibule, že :-8
    No a pokud by tý cibule byl dostatek a guláš byl zahoustlý právě tou cibulí, tak byste nemusela řešit použití jakési bezlepkové jíšky 8-(

    Odpovědět