Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 172 kJ / 3 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 179,34 g |
Tuky | 262,35 g |
Vláknina | 37,10 g |
Cholesterol | 675 mg |
Sodík | 5,20 g |
Sůl | 12,70 g |
Sacharidy | 178,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filety ze sumce omyjeme, osušíme, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, opepříme, zavineme je plátky slaniny a necháme chvíli v chladu.
Krok 2: Brambory, řapíkatý celer a mrkev omyjeme, očistíme a pokrájíme na plátky. Zvlášť povaříme mrkev, řapíkatý celer, zvlášť brambory v osolené vodě do poloměkka, zcedíme, necháme okapat a dáme do máslem vymaštěného pekáčku.
Krok 3: Fazolky očistíme, omyjeme, spaříme ve vroucí osolené vodě a prudce je zchladíme ve studené vodě, opět zcedíme a necháme v cedníku okapat. Poté fazolky přidáme k zelenině, kterou jsme dali do pekáčku.
Krok 4: V misce rozšleháme vejce s vlažným mlékem, hořčicí a solí. Všechnu zeleninu v pekáčku zalijeme připravenou směsí z vajec, mléka a hořčice.
Krok 5: Sumce se slaninou nejdříve zprudka orestujeme na pánvi z obou stran a poté ho přendáme do pekáčku k zelenině. Pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut na 170°C. Ke konci pečení rybu posypeme sýrem, slabě osolíme a ldyž se sár roztaví, troubu vypneme a podáváme.
Zveřejněno 6. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sumec, zapečený s fazolkami a bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gMQ6
Moje poznámka
Sumec, zapečený s fazolkami a bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gMQ6
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 22 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 23 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 23 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 1 hodinou
Jablková pomazánka
Merylas před 1 hodinou
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 1 hodinou
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 1 hodinou
Květáková polévka II
Kajkajak před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
schierl před 1 hodinou
Pomazánka s restovaným pórkem, šunkou a Hermelínem
schierl před 1 hodinou
Jablkový závin z listového těsta
Iliis před 2 hodinami
Broskvový kompot
Sbotka před 3 hodinami
Tématické fráze:
sumec recepty,
sumec recept,
sumec na zelenině,
recepty pečenej sumec,
jak udělat sumce,
nejlepší recepty sumec,
recept na pečeného sumce,
sumec na zelenině recepty,
recept sumec,
top recepty na sumce,
recepty ze sumce,
jak dlouho péct sumce,
recept na sumce,
jak uvařit sumce,
top recepty sumec,
nejlepsi recept na sumce,
recepty na sumce,
jak upéct sumce,
pečený sumec na zelenině,
recepty sumec
Suroviny:
filet ze sumce,
brambory,
sůl,
olej olivový,
fazolky zelené,
celer řapíkatý,
hořčice dijonská,
pepř,
mrkev,
šťáva citronová,
mléko,
máslo,
sůl,
slanina,
sýr gouda
Komentáře (13)