Hluchec
Pod názvem hluchec se skrývá slaný koláč z kynutého těsta, původem z Rokycanska. Koláč je plný anglické slaniny a voní po česneku a majoránce. Důležité je, aby byl dobře kořeněný.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 700 kJ / 6 621 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,98 g |
Tuky | 290,46 g |
Vláknina | 45,36 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 3,75 g |
Sůl | 9,21 g |
Sacharidy | 818,78 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hluchec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mDn
Moje poznámka
Hluchec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mDn
Nejnovější recepty
Bazalková frittata
Přidáno před 4 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno před 10 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno před 19 hodinami
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno před 20 hodinami
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno 5. 9. 2025 10:03:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
michaelatomastikova999 před 3 minutami
Boloňské špagety
TondaJ před 6 minutami
Muffinkové bábovičky
trejbaljaroslav7 před 13 minutami
Červená řepa jako chuťovka s cibulí, nebo jako salát
janecpavel před 59 minutami
Vločkové zdravé sušenky
zdenek.vejmola před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
Vivvien před 1 hodinou
Dvacetiminutový švestkový koláč
TH před 2 hodinami
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
jjj82 před 2 hodinami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Kajkajak před 4 hodinami
Dušená mrkev
Kajkajak před 4 hodinami
Tématické fráze:
staročeský hluchec,
bramborový hluchec,
bramborová buchta,
domácí hluchec,
hluchec z cukety,
buchta litina,
litina buchta,
bramborová buchta hluchec,
hluchanec,
kynutá bramborová buchta,
bramborová buchta recept,
staročeský bác,
recept na bramborový hluchec,
bramborové placky litina,
litina recept,
bramboráková buchta,
hluchec pečení,
chluchec,
kvasnicova buchta,
recept na litinu
Suroviny:
mléko,
mouka polohrubá,
brambory,
droždí,
slanina anglická,
sádlo,
majoránka,
česnek,
sůl,
kmín celý,
vejce
Komentáře (38)
Přidala jsem pár foto.
Recept: 90 dkg brambor nastrouhaných na jemno, 45 dkg hrubé mouky, 1 ks droždí, 1/4 l horkého mléka, 1 vejce, 7 stroužků utřeného česneku, sůl, pepř, kmín, majoránka, to vše dle chuti. Vše smícháme a necháme aspoň 1 hodinu kynout.
Do pekáče nalijeme 1,5 dl oleje a rozpálíme ho v troubě.Až je olej rozpálený, tak vlijeme do pekáče těsto.Utvoří se hned kůrka a těsto se nepřipeče.
Dobrou chuť.
Ak používaš sušené droždie, tak platí pomer cca 1:3. Teda množstvo čerstvého droždia vydelíš 3 a máš množstvo sušeného.
Věrka.:Ahoj , mam otazku , co je popenec ? A kolik sucheho drozdi / Jsem v Canade, drozdi v kostkach se zde uz davno neprodava
P.s.zdravím tímto srdečně paní Mužíkovou nahoru do nebe
U nás na Šumavě mu říkáme BÁČ.
http://recepty.vareni.cz/hluchec/