Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná račí polévka (z ryzců)

Podařilo se vám v lese najít pár jedlých ryzců? Můžete si z nich zkusit připravit falešnou račí polévku. Stačí vám k tomu jen pár základních surovin a trocha času. Polévka je lahodná a houby jí dodávají chuťovou hloubku. Vše na závěr ozdobí čerstvá petrželka.

Hodnocení receptu je 4,1 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 873 kJ /
448 kcal
Bílkoviny29,47 g
Tuky14,13 g
Vláknina40,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 877 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy30,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ryzce očistíme a nadrobno nakrájíme. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme ryzce, osolíme a dusíme doměkka. Krok 2: Poprášíme moukou, osmahneme, pak podléváme studeným vývarem a dobře provaříme. Krok 3: Fazolky šikmo překrájíme a podusíme na másle. Krok 4: Nakonec je společně s jemně nasekanou petrželkou přidáme do polévky. Polévku na závěr ještě podle potřeby dosolíme.

TIP: Jak uvařit fazolové lusky

Zveřejněno 15. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešná račí polévka (z ryzců)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/bWJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešná račí polévka (z ryzců)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/bWJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mnam ❤️

Na obrázku je sice polévka nejspíš z Lišek, ale jinak je úžasná, je to prostě ŽRÁDLO !!!:-p:yes:

Škoda, že jsem je nevyfotila, abys mohla porovnat s tím, co Ti ten Turek prodal.:-)). Až zase nějaké najdu / letos jich je tady málo /, tak vyfotím ;-)

ja som si vtedy uvarila iba jednu porciu a muz ma isiel zabit, ze preco som neuvarila aspon dve:-/ no ale tie *ryzce* to bola katastrofa zohnat....a bohvie ci som vobec zohnala ryzce...a vyzbierala u turka v zelenenine celu prazdnu ladicku...mozno tam uz povyhadzoval co pozmetal z regalov...;-)

Měl jsem málo ryzců, tak jsem přidala ještě jiné houby a fazolky jsem měla zmražené. Je to moc dobrá polévka :yes:

najvacsi problem bolo zistit co su to *ryzce* neviem, ako chuti prava racia polievka, ale tato chuti normalne.

Tématické fráze:
ryzec pravý recepty, ryzec recepty, ryzec pravý, ryzec pravý recept, ryzec, ryzec recept, dršková polévka z kotrče, dršková polévka z kotrče, dršková polévka z hub, recepty ryzec, elektrický tlakový hrnec recepty, ryzec pravý úprava, jak zamrazit kotrč, halogenovy hrnec recepty, recepty ryzec pravý, recepty pro elektrický tlakový hrnec, halogenovy hrnec, recepty pro halogenový hrnec, recept ryzec, drštková polévka z ryzců

Suroviny:
ryzce, vývar masový, máslo, mouka hladká, fazolky sterilované, máslo, sůl, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu