Falešná račí polévka (z ryzců)
Podařilo se vám v lese najít pár jedlých ryzců? Můžete si z nich zkusit připravit falešnou račí polévku. Stačí vám k tomu jen pár základních surovin a trocha času. Polévka je lahodná a houby jí dodávají chuťovou hloubku. Vše na závěr ozdobí čerstvá petrželka.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 873 kJ / 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,47 g |
| Tuky | 14,13 g |
| Vláknina | 40,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 877 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 30,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ryzce očistíme a nadrobno nakrájíme. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme ryzce, osolíme a dusíme doměkka.
Krok 2: Poprášíme moukou, osmahneme, pak podléváme studeným vývarem a dobře provaříme.
Krok 3: Fazolky šikmo překrájíme a podusíme na másle.
Krok 4: Nakonec je společně s jemně nasekanou petrželkou přidáme do polévky. Polévku na závěr ještě podle potřeby dosolíme.
Zveřejněno 15. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešná račí polévka (z ryzců)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/bWJ
Moje poznámka
Falešná račí polévka (z ryzců)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/bWJ
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 18 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 19 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené maso
Anytram před 1 hodinou
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 1 hodinou
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
habis před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 1 hodinou
Panenka v sýrovém těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 2 hodinami
Domácí česnečka
Milan68 před 2 hodinami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 2 hodinami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 2 hodinami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 3 hodinami
Tématické fráze:
ryzec pravý recepty,
ryzec recepty,
ryzec pravý,
ryzec pravý recept,
ryzec,
ryzec recept,
dršková polévka z kotrče,
dršková polévka z kotrče,
dršková polévka z hub,
recepty ryzec,
elektrický tlakový hrnec recepty,
ryzec pravý úprava,
jak zamrazit kotrč,
halogenovy hrnec recepty,
recepty ryzec pravý,
recepty pro elektrický tlakový hrnec,
halogenovy hrnec,
recepty pro halogenový hrnec,
recept ryzec,
drštková polévka z ryzců
Suroviny:
ryzce,
vývar masový,
máslo,
mouka hladká,
fazolky sterilované,
máslo,
sůl,
petrželka
Komentáře (9)