Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Glazované mascarponové koláčky s jablky

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 695 kJ /
405 kcal
Bílkoviny11,08 g
Tuky9,64 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 119 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy60,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto vyválíme do tenka a vyložíme jím po okraj formičky na koláčky. Krok 2: Poklademe části jablek. Krok 3: Do mascarpone vsypeme vanilínový cukr a přidáme 3PL marmelády a vejce. Vymícháme do hladka. Krok 4: Do formiček na jablka naneseme mascarponový krém, uhladíme a poklademe ozdobně zbytkem jablíček. Dáme péci do trouby vyhřáté na 180°C cca 45 minut. Krok 5: Nakonec ještě horké potřeme zbylou marmeládou a necháme zchladnout. Krok 6: Nejlépe nechat ztuhnout ještě v lednici.

Zveřejněno 6. 11. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GWE3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GWE3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-p:-p:-pzase ta dobrá marmeládička:-D:yes:

No sakra,to je nádherný koláček a ten džemík mne zaujal.Co se týče limetek,to je moje.Budu muset zrealizovat, i když nemám formičky.Ale udělám celý plech,žádný troškaři.:-)):yes::yes:
Nebude to ono,ale jdu cestou nejmenšího odporu.;-):-*

Andri,jako vždy:yes: u každé dobroty,které pod Tvýma rukama vzejde:-K:-p+23:yes:

Jsem moc ráda, že se vám koláčky líbí, děkuji všem za komentáře:-K

Ty marmelády tam měli, když byly anglické dny, že? Koukala jsem na ně, ale nevěděla jsem, jak bych je využila. Škoda, příště je koupím a už budu chytřejší;-) Recept se mi moc líbí:yes:

To je kouzlo domova, moc pěkné bábovičky, máš nějaké nižší formičky, viď, já mám jen vysoké. Byla jsem teď v Lídlu, ale džemík tento limetkový tam neměli, škoda, tak jsem vzala pomerančový;-):yes:

jitkacizi:V tom případě zdvojnásobit dávky;-)

taky nemám formičky, ale udělám do velké, už se mi sbíhají sliny :-*

Úžasné ;-):-p:-p:yes:

:-O Ty chci a hned. :-p Já kupuju už těsto vyválený. Takže hurá na to. ;-):yes:
Vlastně ne. Nemám formičky. ;-(

Fotečky k nakousnutí...:-p:yes: -No koláčky jistě také...:-p

Mockrát vám všem děkuji:-K. Je to velmi lahodné a jednoduché, protože složitého já nic nevyhledávám:-D

:yes:+14mňam,hezulinké koláčky...:yes:;-)

Jejda;-):-K já taky bez cukru, ale rovnou dva:-D:-D

maris:Maruško, stejné formičky teď nabízí i Tescoma;-):-)

Simona Kucerova:neslaď a máš DIA, jak myslíš že to dělám já s tím mým diabetikem v:-D:-D:-D

Tématické fráze:
formičky na koláčky, kolacky s jablky, tartaletky s mascarpone, mascarponove testo, mascarpone s jablkem, koláčky s jablky tescoma, tescoma tartaletky, tartaletky z lidlu, tartaletky s jablky, listového těsta s mascarpone a marmeládou, mascarponove poháry, mascarponový těsto na koláč, pudinkovo mascarponový koláč, recept mascarpone, jablka, mascarponová nápln, male formicky na kolace recepty, glazovany jablecny kolac, kolacky z listového těsta s mascarpone, formicky na male tartaletky tescoma, kolacky z listoveho testa s jablky tescoma

Suroviny:
těsto listové, mascarpone, vejce, cukr vanilinový, marmeláda citronovo-limetková, jablko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu