Suroviny
Porce: 14 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 348 kJ / 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 0,30 g |
Vláknina | 4,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 76,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěnou a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhanou zeleninu(použila jsem celer) v míse lehce, ale důkladně promícháme vidličkou se solamylem.
Krok 2: Na pánvi do rozehřátého tuku klademe zeleninová hnízdečka a na slabém plameni smažíme z každé strany zhruba 4 minuty do světle růžové barvy. Usmažené z pánve vyjmeme a dáme na papírovou utěrku, odsát přebytečný tuk.
Krok 3: Lehce osolíme a můžeme podávat buď jako hlavní chod s bramborovou kaší, nebo jen tak, obložené čerstvou zeleninou, případně s nějakým pikantním dipem.
Krok 4: Střapáčky jsou velice chutné i z kedlubny, nebo z mrkve smíchané s petrželí. Je dobrá i syrová červená řepa, ale u ní přidávat solamyl po částech. Je mokřejší, než ostatní druhy zeleniny. To samé platí i u kedlubny.
Krok 5: A proč název“střapáčky“? Název mě napadnul, když jsem viděla, jak jsou placičky krásně střapaté.
Zveřejněno 9. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninové střapáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EWpl
Moje poznámka
Zeleninové střapáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EWpl
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 6 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 21 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 36 minutami
Domácí kečup
Mistrova před 1 hodinou
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 2 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 2 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 5 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 5 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 5 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Tamarilka před 7 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
alus.s před 7 hodinami
Tématické fráze:
strapacky,
gigant zelenina,
nové druhy zeleniny,
strapacky recept,
recept na strapačky,
recepty ze zeleniny gigantu,
krute rizoto se zeleninou a syrem,
střapačky z mrkve a celeru,
zeleninove smažene střapačky,
recepty se solamylem,
gygant-zelenina,
gigant zelenina recept,
zeleninový soc,
oblíbené zeleninové recepty,
strapáčky se solamylem
Suroviny:
zelenina,
solamyl,
sůl,
tuk na smažení
Komentáře (16)
Právě ta nastrouhaná zelenina lehce prohozená jen tím solamylem je po usmažení krásně křupavoučká
Dlouho jsem tady v receptech šmejdila,jestli tady již něco takového,nebo podobného není,ale jsou tady samé s moukou,vajíčkem,nebo ještě se sýrem,tak jsem ten svůj nápad taky přihodila
Díky za zájem
Jani,moje várka byla bez soli a víš,že to taky šlo?ale dala jsem si na to trošku jogurtu s česnekem
Děvčata díky
Jani Pá-ty giganty jsou hodně šťavnaté,tak je po nastrouhání trošku prosol a nechej vypotit.Jak je v zelenině více šťávy,tak se to s tím solamylem slepí do takové"guče"nebo jak to nazvat