Lilkové střapáčky

Danca Kuchařka: Danca

Zeleninová jídla 2 názory

Suroviny

2 střední lilky
2 vejce
2 PL kukuřičného škrobu (Maizena, Solamyl..)
houbové koření (např. od Vitany) nebo prášek ze sušených hub
2 stroužky česneku
100 g uzeného sýra
sůl
olej na smažení
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Lilky dobře omyjeme a i se slupkou nastrouháme na nudličky.

  2. Promícháme s malou lžičkou soli a necháme v cedníku vypotit.

  3. Asi po půl hodině z něj rukama vymačkáme co nejvíce vody.

  4. Vymačkaný lilek dáme do mísy, přidáme najemno nastrouhaný sýr, vejce, koření, utřený česnek a zahustíme škrobem. Dobře promícháme.

  5. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a ze směsi lžící rovnou na pánev tvoříme placičky, které z obou stran dozlatova osmažíme.

  6. Přebytečný tuk odsajeme ubrouskem a " střapáčky " podáváme buď s bramborem, bramborovou kaší nebo s pečivem. Já jsem je servírovala v nasucho opečené tmavé hamburgerové žemli potřené hořčicí, navrch jsem ozdobila nakrájenou jemně pálivou papričkou a cibulí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilkové střapáčky

Tématické fráze: strapáčky lilkove karbanatky s vlockami

Zapomněl/a jsem heslo