Suroviny
Porce: 14 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 348 kJ / 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 0,30 g |
Vláknina | 4,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 76,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěnou a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhanou zeleninu(použila jsem celer) v míse lehce, ale důkladně promícháme vidličkou se solamylem.
Krok 2: Na pánvi do rozehřátého tuku klademe zeleninová hnízdečka a na slabém plameni smažíme z každé strany zhruba 4 minuty do světle růžové barvy. Usmažené z pánve vyjmeme a dáme na papírovou utěrku, odsát přebytečný tuk.
Krok 3: Lehce osolíme a můžeme podávat buď jako hlavní chod s bramborovou kaší, nebo jen tak, obložené čerstvou zeleninou, případně s nějakým pikantním dipem.
Krok 4: Střapáčky jsou velice chutné i z kedlubny, nebo z mrkve smíchané s petrželí. Je dobrá i syrová červená řepa, ale u ní přidávat solamyl po částech. Je mokřejší, než ostatní druhy zeleniny. To samé platí i u kedlubny.
Krok 5: A proč název“střapáčky“? Název mě napadnul, když jsem viděla, jak jsou placičky krásně střapaté.
Zveřejněno 9. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninové střapáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EWpl
Moje poznámka
Zeleninové střapáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EWpl
Nejnovější recepty
Rajčatový tataráček
Přidáno před 1 hodinou
Hráškové řízečky
Přidáno před 16 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 18 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno 10. 7. 2025 15:39:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Třešňové / višňové kynuté knedlíky
lenisekone před 30 minutami
Třešňový pohár
lenisekone před 31 minutami
Bůček na zázvoru pečený s bramborami
evaeff před 51 minutami
Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Istar před 1 hodinou
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
vendulkascake před 1 hodinou
Slepičí polévka se zázvorem a hříbky
bhsvls před 7 hodinami
Cikánské řízky
Liberko před 12 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Injathefox před 14 hodinami
Cuketovo sýrové kuličky
iveta.kroul před 14 hodinami
Pikantní vepřová kýta
rastislav007 před 15 hodinami
Tématické fráze:
strapacky,
gigant zelenina,
nové druhy zeleniny,
strapacky recept,
recept na strapačky,
recepty ze zeleniny gigantu,
krute rizoto se zeleninou a syrem,
střapačky z mrkve a celeru,
zeleninove smažene střapačky,
recepty se solamylem,
gygant-zelenina,
gigant zelenina recept,
zeleninový soc,
oblíbené zeleninové recepty,
strapáčky se solamylem
Suroviny:
zelenina,
solamyl,
sůl,
tuk na smažení
Komentáře (16)
Právě ta nastrouhaná zelenina lehce prohozená jen tím solamylem je po usmažení krásně křupavoučká
Dlouho jsem tady v receptech šmejdila,jestli tady již něco takového,nebo podobného není,ale jsou tady samé s moukou,vajíčkem,nebo ještě se sýrem,tak jsem ten svůj nápad taky přihodila
Díky za zájem
Jani,moje várka byla bez soli a víš,že to taky šlo?ale dala jsem si na to trošku jogurtu s česnekem
Děvčata díky
Jani Pá-ty giganty jsou hodně šťavnaté,tak je po nastrouhání trošku prosol a nechej vypotit.Jak je v zelenině více šťávy,tak se to s tím solamylem slepí do takové"guče"nebo jak to nazvat