Játrová omáčka
Vnitřnosti jsou velice dobrým a levným zdrojem bílkovin i vitamínů. Zkuste z nich připravit chutnou játrovou omáčku, která je zároveň rychlá na přípravu. Ať už vyberete jakoukoliv přílohu, získáte skvělý oběd za pár kaček.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 542 kJ / 1 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,30 g |
Tuky | 75,94 g |
Vláknina | 7,80 g |
Cholesterol | 2,53 g |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 64,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Játra očistíme, nakrájíme nadrobno nebo naškrábeme.
Krok 2: Na sádle zpěníme cibulku, přidáme játra, větší špetku drceného kmínu a mletého pepře a za stálého míchání vše orestujeme.
Krok 3: Zalijeme drůbežím vývarem nebo vodou a velmi krátce povaříme.
Krok 4: Omáčku zahustíme záklechtkou připravenou z vody a hladké mouky. Necháme za častého míchání pozvolna důkladně provařit zhruba 20 minut.
Krok 5: Podle potřeby upravíme konzistenci omáčky přidáním vývaru nebo vody. Podle chuti osolíme, případně ještě dokořeníme.
Krok 6: Podáváme buď s vařenými brambory nebo knedlíkem. Hodí se ale i dušená rýže.
Zveřejněno 22. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrová omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kR1
Moje poznámka
Játrová omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kR1
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 7 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 9 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 9 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 9 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 9 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 9 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 10 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 10 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 11 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 11 hodinami
Tématické fráze:
játrová omáčka,
játrová omáčka recept,
recept na játrovou omáčku,
omáčka játrová,
recept játrová omáčka,
jatrova omacka z krutich jater,
játrová omáčka z drůbežích jater,
kuřecí játrová omačka,
recepty játrová omáčka,
játrová omáčka od babičky,
krůtí játra omáčka,
játra omáčka,
játrová omáčka pro děti,
omáčka s játry,
jatrova omacka z kurecich jater,
drubeží játrová omáčka,
omáčka z jater,
játra na omáčku,
játrová,
játrováomáčka
Suroviny:
játra drůbeží,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
vývar drůbeží,
sůl,
kmín drcený,
pepř mletý
Komentáře (36)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
btw. voda+mouka(tzv.amerika jak tu nekdo reagoval) je z hlediska gastronomie NEMYSLITELNE! vzdy se dela jiska/zasmazka...
ma to co delat pusobeni lepeku(z mouky) na chut a organizmus..
aby jste se zbavili chuti MOuKY(pominem oraganizmus) musite dele provaret a tim se ochuzujete o cenne vitaminy a prvky v pokrmech obsazene..nedelejte je to hnus
PS:jina moje vyhoda oproti tady receptu je, ze usetrim panev
BEST POKRM A VARTE HLAVNE DETEM!!!! tento recept zajisti prisun vitaminu do tela vaseho ditete i kdyz zrovna ty jatra nemusi