Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibuláčky s bramborovým salátem od babičky

Smažená kapsa z krkovice plněná šunkovým salámem a cibulí, podávaná s domácím bramborovým salátem. Zejména pánové nebudou šetřit slovy chvály na tento nedělní nebo sváteční oběd, pochutná si určitě celá rodina.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lilith-Isa Lilith-Isa

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 294 kJ /
2 221 kcal
Bílkoviny156,80 g
Tuky91,02 g
Vláknina31,90 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 4,70 g
Sůl11,13 g
Sacharidy180,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200°C. Krok 2: Brambory ve slupce dáme vařit, po přibližně 25 minutách varu vodu slijeme, brambory dáme vychladit. Krok 3: Do vroucí osolené vody dáme vařit vejce na salát. Po 10 minutách varu vodu scedíme a vejce dáme vychladit. Krok 4: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okořeníme a z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek šunkového salámu, nakrájenou cibuli a přehneme jako kapsu. Okraje můžeme zajistit párátky, aby se kapsa nerozevírala. Krok 5: Maso obalíme v trojobalu, na pánvi osmahneme, aby se zatáhla strouhanka. Krok 6: Dáme do pekáčku, na každý řízek dáme kousek másla, přiklopíme víkem a dáme péct do trouby na cca 30 minut, dokud maso nezměkne. Můžeme posledních 5 minut péct odkryté, aby strouhanka byla křupavá. Krok 7: Oloupeme vejce, cibuli nakrájíme najemno.
Brambory oloupeme a protlačíme přes strunový kráječ. Přidáme nakrájenou cibuli, salátovou zeleninu i s trochou nálevu, přes strunový kráječ protlačená uvařená vejce, majonézu, hořčici, bílý jogurt, sůl, pepř a důkladně promícháme. Krok 8: Cibuláčky podáváme s bramborovým salátem.

TIP: Co dobrého z krkovice - praktické rady a tipy

Zveřejněno 11. 11. 2012

Poznámka autorky Lilith-Isa

Řízky nemusíme péct v troubě, ale já tak peču vždycky, nejsou pak nacucané olejem, a jsou chuťově lepší.

Na fotce je řízek rozevřený, což by být nemělo, uřízla jsem si silnější plátky a šlo to špatně sklepat k sobě.

Recept na salát je od mé babičky, je kyselejší, takže kdo to nemá rád, nemusí dávat lák ze zeleniny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oXlL

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oXlL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Hezky připraveno:-p:yes:

:yes:Ňááám:-!
Podle názvu jsem čekala nějaké cibulové placičky - nakonec moc milé překvapení:-p:-p:-p Určitě zkusím, posílám bodíka.

Líbí se mi receptík, s cibulí jsem dělala od Magdalenky řízky, neměly chybičku http://www.toprecepty.cz/recept/9035-cibulove-rizk..., toto musí být také výborné ;-)

Zajímavá náplň, líbí se mi.:yes:

Šárko, to se mi líbí a cibuláčci přijdou brzy na řadu;-) Dávám ti 2.bod:yes:

Tématické fráze:
salám s cibulí, bramborový salat podle babičky, cibuláky recept, salám s octem, zabijačkový cibulák, salám s cibulí a octem, cibuláčky, cibuláky, cibuláčci, baramborový salát v nálevu, cibuláčky recept, recepty od babičky, receptycibulaky, uzené s bramborovým salátem, nálev na salám s cibulí, salám s octem a cibulí, cibulak zabijačky, saláty podle babiček, s bramborovým salátem, recept salám s octem

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, salám šunkový, sůl, pepř, hořčice plnotučná, mouka, vejce, strouhanka, olej, máslo, brambory, cibule, hořčice plnotučná, jogurt bílý, majonéza, zelenina sterilovaná, vejce, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]