Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 747 kJ / 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,85 g |
Tuky | 1,77 g |
Vláknina | 26,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 567 mg |
Sůl | 1,23 g |
Sacharidy | 18,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pro tmavší kuřecí vývar všechnu zeleninu nejdřív orestujte.
Krok 2: Jinak vložte všechny ingredience na vývar do papiňáku, uzavřete a vařte 30 minut (to je opravdu doba varu - prvních deset minut ohřívání uvnitř nepočítám). Pokud tlakový hrnec nemáte, v tom případě to chce velký hrnec s dobře těsnící pokličkou a vařit tak 75-90 minut.
Krok 3: Sketet před tím umyjte, mrkev, celer, řapík i cibuli oloupejte, pokrájejte vždy na 2-3 kusy. Soli dejte 2 čajové lžičky, kdyžtak dochutíte pak.
Krok 4: Po uvaření oberte maso (mělo by odpadat od kostí, pokud ne, vařte déle). Přeceďte a zeleninu vyhoďte. Ta už posloužila. Do samotné polévky to chce dát čerstvou mrkev, na drobnější kousky, ale i tak se ve vývaru bude 10-15 minut vařit. Pokud nechcete, aby těstoviny vývar lehce zakalily, uvařte je v jiném hrnci normálně ve vodě ke konci varu vývaru, přeceďte a až uvařené je do něho přidejte.
Krok 5: No a pak to chce jen dochutit solí a pepřem a na poslední chvíli přidat na prohřátí zmražený hrášek a nasekanou petrželku.
Zveřejněno 9. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí vývarek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lEN1
Moje poznámka
Kuřecí vývarek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lEN1
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 7 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 7 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 8 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 8 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 1 hodinou
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové na houbách
Radka61 před 1 hodinou
Dýňové muffiny
Slivci před 3 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 5 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 5 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 6 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 6 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 6 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí vývar v tlakovém hrnci,
kuřecí vývar v papiňáku,
kuřecí polévka v tlakovém hrnci,
kuřecí vývar tlakový hrnec,
kuřecí polévka v papiňáku,
kuřecí vývar z tlakového hrnce,
kuřecí polévka z papiňáku,
jak dochutit vývar,
kuřecí vývar z tlakového,
jak dochutit kuřecí vývar,
papinak kuřecí vývar,
kureci vyvyr tlakovem,
kuřecí vývar v hrnci,
kuřecí polévka z tlakového hrnce,
kuřecí polévka tlakový,
co dát do kuřecího vývaru,
kureci vyvar v papinaku doba vareni,
kuřecí vývar z papináku,
kuřecí polévková v papiňáku,
mašo na kureci vyva
Suroviny:
skelet kuřecí,
voda,
mrkev,
celer,
celer,
nať celerová,
cibule,
sůl,
pepř černý,
bobkový list,
tymián čerstvý,
saturejka,
estragon,
petrželka,
hrášek,
mrkev,
nudle,
maso,
sůl,
pepř
Komentáře (6)