Uhlířina
Uhlířina je skromné jídlo z brambor a těstovin. Společně s dozlatova osmaženou cibulkou se jedná o chutný pokrm, který je navíc snadný na přípravu a skutečně zasytí i větší množství hladových strávníků.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 797 kJ / 190 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,98 g |
Tuky | 0,37 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 38,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit.
Krok 2: Kolínka uvaříme tak, aby byla uvařená zároveň s bramborami. Hotové brambory lehce rozšťoucháme vidličkou a přidáme uvařená kolínka.
Krok 3: Mezitím osmažíme na oleji nadrobno pokrájenou cibulku do zlatova. Cibulku i s olejem přisypeme k bramborám a těstovinám. Promícháme.
Krok 4: Dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Zveřejněno 24. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uhlířina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VJR
Moje poznámka
Uhlířina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VJR
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 7 minutami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 58 minutami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 4 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 5 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 47 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 57 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 1 hodinou
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 2 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 2 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 2 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 4 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 4 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
uhlířina se zelim recept,
uhlířina kluci v akci,
jídlo uhlířina,
uhlířina se zelím - recept,
jak se dela uhlirina,
uhlířina s noky,
halušky se zelím a uzeným kluci v akci,
noky do uhliřiny,
jak se vaří uhlířina,
uhlířovina,
uhlířina jídlo,
uhlířina s cibulkou,
noky na uhlířinu,
ulířina,
uhlířina noky,
uhířina,
uhlřina,
uhlířina se zelím,
recepty-uhlířina,
uhlířina s těstovinami
Suroviny:
brambory,
těstoviny,
cibule,
olej,
pepř,
sůl
Komentáře (44)
spagetka:
Je to nesmysl, protože uhlířina jsou odjakživa brambory s noky.
co se samotneho receptu tyce,mam jej radeji ako originalni uhlirinu s nokama a nebo aspon s domacima testovinama.
p.s.pro me je pocta a radost,kdyz muj recept nekdo zkusi,uvari,dokonce nafoti a jeste treba pochvali. o tom to prece cele je
Rozvařeného tam také nevidím nic,mimo jiné tejaja je velmi dobrá kuchařka,od které by jsi si mohla učit
Jak si představuješ šťouchané brambory? na těstovinách také nevidím nic rozvařeného
No raději slova šetřím
V recepte je napísané "trochu" rozšťouchejte, čo nechápem tak, že mám urobiť kašu.
A tmavo opraženú cibuľu nemáme radi, všade dávam svetlo opraženú, lenže to myslím, že nemení recept. Môžem ťa ubezpečiť, že ak robím cudzí recept, kupujem aj drahé a nie bežne užívané pochutiny a koreniny. Takže zemiaky a cestoviny mi problém nerobia.
A hlavne !!!! Slušné jednanie s ľuďmi je základom dobrého charakteru každého z nás.