Medovník od Sebeny
Medovník se u nás celkem rychle zabydlel. Je sice trochu náročnější na svou přípravu, ale zcela jistě za to stojí. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení nechte pár hodin odpočívat na chladném místě.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 730 kJ / 8 062 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,82 g |
| Tuky | 458,84 g |
| Vláknina | 26,50 g |
| Cholesterol | 1,42 g |
| Sodík | 166 mg |
| Sůl | 0,29 g |
| Sacharidy | 805,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kondenzované mléko v plechovce zcela ponořené vaříme mírným varem 2 hodiny v hrnci s vodou. Necháme vychladnout.
Krok 2: Těsto: Ve vodní lázní rozpustíme máslo, přidáme med, cukr, mléko, rum a vejce. Důkladně prošleháme metličkou nebo ručním šlehačem, dokud se cukr zcela nerozpustí. V míse si připravíme mouku, kypřicí prášek a kakao, promícháme a zalijeme tekutou částí těsta. Mícháme vařečkou dokud se těsto zcela nepromísí, přikryjeme fólii a necháme odpočinout cca 1 hodinu.
Krok 3: Krém: Máslo ušleháme s vychladlým kondenzovaným mlékem do hladkého krému. Umleté ořechy můžeme buďto zamíchat do krému a nebo pak sypat na krém (tak to dělám já).
Krok 4: Příprava sirupu: vodu, rum a cukr mícháme na plotně tak dlouho až se cukr úplně rozpustí.
Krok 5: Včas vyhřejeme troubu na 180 °C.
Krok 6: Těsto rozdělíme na pět stejných části (pokud bychom chtěli udělat dva menší medovníky, tak těsto rozdělíme na deset částí).
Krok 7: Na pečicím papíru vyválíme přes potravinovou folii každou část zvlášť na sílu cca 3 mm. Ořízneme na požadovanou velikost. (Kruhy jsem vykrajovala pomoci pokličky od hrnce.) Odkrojky z těsta upečeme nakonec jako jednotnou placku kterou pak nastrouháme na promazaný medovník.
Krok 8: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme každou placku zvlášť při 180 °C cca 5 minut. Po vychladnutí sundáme placky z papíru.
Krok 9: První placku potřeme sirupem jen z vrchní části, pak placku potřeme krémem a posypeme ořechy, další placky natíráme sirupem z obou stran a postup opakujeme
Krok 10: Když máme všechny placky slepené tak celý medovník potřeme zbylým krémem a obalíme v mletém drobení z poslední placky smíchané s ořechy. Necháme den dva proležet.
Zveřejněno 20. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník od Sebeny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K8XM
Moje poznámka
Medovník od Sebeny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K8XM
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 3 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 4 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládovo-banánové muffiny
veronika_straka před 36 minutami
Matcha kuličky
veronika_straka před 41 minutami
Polévka s drožďovými noky
Kajkajak před 1 hodinou
Domácí langoše
Tunislav před 1 hodinou
Ořechové úly
Panova před 1 hodinou
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 1 hodinou
Čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní
Panova před 1 hodinou
Žloutkové dortíčky
Panova před 1 hodinou
Kakaové s ořechovou náplní
Panova před 1 hodinou
Medovo-kokosové cukroví
Panova před 1 hodinou
Tématické fráze:
recept na medovník,
recept na pravý medovník,
medovnik recept,
pravý medovník recept,
medovnik,
recept medovnik,
pravy medovnik,
výroba medovníku,
pečeme medovník,
krém na medovník,
nejlepší medovník,
medovník originál recept,
jak se dela medovnik,
medovník cena,
sirup na medovník,
medovník s kondenzovaným mlékem,
pravý medovník- recept,
vynikající medovnik,
nejlepší medovník recept,
medovník recepty
Suroviny:
cukr krupice,
máslo,
med,
mléko plnotučné,
mouka hladká,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
rum,
kakao,
mléko,
máslo,
ořechy vlašské,
rum,
voda,
cukr krupice,
ořechy vlašské
Komentáře (65)
Z dovolením jsem přidala 2 fotečky
Ešte by som dodala,že som ubrala cukru aj medu,aby to nebolo presladené a natierala uvareným škoricovým čajom s mandľovou esenciou a trochou medu