Domácí rizoto
S italským risottem toho sice nemá moc společného, ale je to poctivé české rizoto, které máme rádi s porcí strouhaného sýra a kyselou okurkou, položenou vedle úhledného kopečku. Rychlý, levný a nenáročný oběd, hotový téměř bez práce, vás nikdy nezklame.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 150 kJ / 1 470 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,76 g |
Tuky | 26,30 g |
Vláknina | 10,15 g |
Cholesterol | 165 mg |
Sodík | 606 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 215,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.
Krok 2: Do kastrůlku dáme sádlo nebo máslo a osmahneme na něm nakrájenou cibulku, která by neměla zhnědnout, jen zpěnit.
Krok 3: Kuřecí nebo krůtí maso opláchneme a nakrájíme na kostičky.
Krok 4: Maso dáme na zpěněnou cibulku a necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme sladkou papriku, sůl a pepř, po promíchání rajčatový protlak a opět promícháme.
Krok 5: Přidáme důkladně propranou rýži, promícháme a zalijeme kuřecím vývarem. Na závěr přimícháme hrášek a mrkev s kukuřicí.
Krok 6: Vše důkladně promícháme, zaklopíme kastrůlek a vložíme do předem předehřáté trouby na 200 °C na cca 20 minut.
Krok 7: Poté zkontrolujeme rýži, jestli je dostatečně měkká a podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
Zveřejněno 10. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí rizoto
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q72Y
Moje poznámka
Domácí rizoto
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q72Y
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 1 hodinou
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 2 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 1 hodinou
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 1 hodinou
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 11 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 12 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 13 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 14 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 15 hodinami
Tématické fráze:
rizoto,
rizoto recept,
recept na rizoto,
recept rizoto,
příprava rizota,
rizoto z králíka,
paprikové rizoto,
oranžové rizoto,
domaci rizeto,
rizoto recepty,
recepty rizoto,
ryzoto,
rizeto,
recepty na rizoto,
top recepty rizoto,
recept rizeto,
krůtí rizoto,
pravé rizoto,
jak uvařit rizoto,
nejlepší rizoto
Suroviny:
rýže,
sádlo,
cibule,
maso kuřecí,
pepř mletý,
sůl,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
vývar kuřecí,
sýr tvrdý,
hrášek,
karotka baby,
kukuřice
Komentáře (46)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dětem chutnalo a mě také.
A ten vývar jste dávala teplý,horky? Nebo studený? Je lepší to zalít asi horkým ,že ?
No, na "rizoto" bych to viděl spíše z neprané rýže
Laurrinka:
Stejně jako když vaříte (dusíte) rýži: horký (vřelý)
...ale na druhou stranu, proč ne studený? a nechat maso víc povařit, že?