Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 540 kJ / 3 953 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 196,81 g |
Tuky | 175,10 g |
Vláknina | 18,16 g |
Cholesterol | 658 mg |
Sodík | 8,91 g |
Sůl | 21,71 g |
Sacharidy | 388,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse si smícháme všechny ingredience na těsto, musí se všechny pěkně spojit. Těsto vyklopíme na pracovní plochu a asi 10 minut hněteme. Poté zformujeme z těsta bochánek a necháme kynout na teplém místě v míse zakryté utěrkou asi hodinu a půl.
Krok 2: Plech vyložíme pečícím papírem a troubu si předehřejeme na 180°C.
Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na poloviny. Jednu část rozválíme na obdélník, který přesuneme na připravený plech a poklademe polovinou plátků šunky tak, aby pokryly celý povrch. Jen na krajích necháme asi centimetr volno. Na šunku poklademe plátky sýru a na něj opět šunku - tak, aby kompletně zakryla sýr.
Krok 4: Pak vyválíme i druhou část těsta - stačí o kousek menší obdélník, tak aby zakryl náplň. Přesuneme ho navrch a spodní volné kraje těsta přetáhneme přes horní plát těsta a přimáčkneme.
Krok 5: Doprostřed empanady uděláme díru, aby mohla odcházet pára a pokud nám zbyly nějaké odřezky těsta, můžeme povrch nazdobit.
Krok 6: Povrch empanady potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme 40 minut dozlatova. Před krájením necháme chvilku vychladnout.
Zveřejněno 24. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Empanada Gallega (plněný koláč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QL6G
Moje poznámka
Empanada Gallega (plněný koláč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QL6G
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 21 minutami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 3 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 12 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 14 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 3 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 10 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 13 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 14 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 14 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 15 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 17 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 18 hodinami
Tématické fráze:
empanada,
empanadas recept,
empanáda s mletým masem,
empanada recept,
koláč plněný masem,
empanady,
koláč plněný sýrem,
recept empanada,
recept na empanada,
empenady,
plneny slany kolac,
recept empanady,
enpanada,
empamada recept,
kynuty kolac plneny s mletym masem spanelsky recept,
španělsko empanadas recepty,
nej-recepty slaný koláč s mletým masem,
vegetarianske empanada kolac recept,
co je to empanada,
empanadas plnene mletym masem
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
olej,
droždí sušené,
sůl,
paprika sušená sladká,
šunka,
sýr tvrdý,
vejce
Komentáře (9)
Jedna z najrozšírenejších je plnená tuniakom zmiešaným so zeleninou (napr.: cibuľa, paprika, pór) a tepelne upravená pred vložením do cesta, ktorého príprava (domáca, nie priemyselná) je dosť pracná.
V obchodoch sa predáva tiež hotová (ako napr.: pizza) s niekoľkotýždňovou zárukou alebo mrazená. Treba ich v rúre dokončiť piecť. Oba druhy s rôznou náplňou, aj keď prevláda tuniaková - pobrežie Galície bolo kedysi bohaté na tuniakové ryby a tak tradícia pokračuje, aj keď dnes je lov tuniakových rýb prísne kontrolovaný.
Kvituji domácí těsto,není to obligátní tučné listové.
Tedy nic proti listovému.V tomto případě,je ale toto mnohem chutnější.
Jo a zeleninu můžete klidně přidat, věřím, že tím nic nezkazíte
Odkud pochází, že má takový španělský název?