Empanadas s kuřecí či tuňákovou náplní

Eliza Kuchařka: Eliza

14 ks Slané pečivo 20 názorů

Suroviny

Těsto (14-16 ks):
500 g hladké mouky
250 ml mléka
50 g másla (ponechaného alespoň půl dne při pokojové teplotě)
1/2 kostky droždí (cca 20 g)
1 lžička soli
Kuřecí náplň (14-16 ks):
600 g kuřecího masa
mletá paprika
1 cibule
1 konzerva nakrájených loupaných rajčat
hrst nasekané koriandru
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky chilli
sůl
olej
Tuňáková náplň (14-16 ks):
2-3 konzervy tuňáka v oleji (kousky)
1 konzerva nakrájených loupaných rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
2 stonky zelené cibulky
1/4 lžičky chilli
pepř
sůl
2 žloutky
papír na pečení
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto můžeme připravit buď ručně tak, že do mouky na válu rozdrobíme droždí a kousky povoleného másla, přidáme sůl, vlažné mléko a vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odpočinout a potom zpracováváme dál.
    Nebo s přispěním domácí pekárny - do nádoby nalijeme mléko, přidáme měkké máslo, nasypeme mouku, do jednoho růžku dáme lžičku soli a na povrch rozdrobíme droždí. Zapneme program "těsto" a necháme pekárnu pracovat asi hodinu. Poté těsto (předčasně) vyklopíme. (Bude dokonalé.)

  2. Těsto vyválíme na cca 2 mm silný plát a vykrajujeme z něj kolečka o průměru asi 12 cm. Kolečka ještě trochu rozválíme, abychom jejich velikost upravili pro obsah náplně. Do jejich středu dáváme připravenou vychladlou kuřecí nebo tuňákovou náplň. Naplněná kolečka překlopíme napůl, okraje zmáčkneme a zajistíme otisky vidličky.
    Povrch potřeme rozšlehanými žloutky a pečeme asi 20-25 minut při 200°C.

  3. Kuřecí náplň připravíme tak, že kuřecí maso nakrájíme na velmi drobné kousky. Osolíme a posypeme libovolnou kořenící směsí, která obsahuje mletou papriku. V pánvi rozpálíme olej, přidáme maso a za prohazování ho opečeme ze všech stran (6-9 minut). Potom přisypeme drobně nakrájenou cibuli, orestujeme, zasypeme mletým i sekaným čerstvým koriandrem a dál opékáme. Přidáme konzervu sekaných rajčat, osolíme, opepříme a necháme vydusit všechnu přebytečnou tekutinu dosucha. Necháme vychladnout.

  4. Tuňákovou náplň připravíme tak, že z konzervy tuňáka odebereme 1-2 lžíce oleje, vlijeme na pánev a na něm necháme zesklovatět cibuli. Poté přidáme prolisovaný česnek, necháme ho rozvonět, přidáme tuňáka, zalijeme obsahem konzervy s krájenými rajčaty, opepříme a osolíme. Přidáme kolečka zelené cibulky, mleté chilli a necháme vydusit veškerou nadbytečnou tekutinu.

  5. Z vyváleného těsta vykrajujeme kolečka cca 12 cm v průměru, plníme je vychladlou připravenou kuřecí nebo tuňákovou směsí, přiklopíme, okraje zmáčkneme a zajistíme otisky vidličky.
    Povrch potřeme rozšlehanými žloutky a pečeme asi 20-25 minut při 200°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 71 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Empanadas s kuřecí či tuňákovou náplní

  • Jackie79 Jackie79

    Tak musím říct, že ačkoli jsem trochu pozměnila ingredience (místo koriandru, který jsem neměla, jsem použila petrželku - vím, že chuť je pak úplně jiná), jsou kapsy vynikající. :-p Pro příště si koriandr připravím, ale myslím, že běžná náplň z masa společně s kyselým zelím by taky nebyla k zahození. Posílám 19. bodík :yes: Dobrota:-!

    Odpovědět

  • Karin Karin(neregistrovaný)

    Vypada to pekne, ale ingredience na napln me moc nenadchly. Kdyz jsem to jedla v Peru, myslim, ze to neobsahovalo ani koriandr ani rajcata. No uvidime. Nekdy to zkusim, ale latka z Peru je hodne vysoko... :-D

    Odpovědět

  • Havranek Havranek

  • Danna Danna

    Opravdu výborné, mohu jen doporučit:yes::yes:

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Dnes jsem dělala a všem doporučuji,velká mňamka. Super a přidávám bod.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: to vypadá úžasně:-p+1:-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Velmi hezké foto a určitě i chutné.;-);-);-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Migelo, tak ať se daří...:yes::-K
    Děkuji všem. :-K

    Odpovědět

  • migela-v migela-v

    Ikdyž jsem začátečník tak mě to velmi láká a zkusím to! Vypadá to skvěle ;-)

    Odpovědět

  • dajens dajens

    Určitě to někdy zkusím :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Vypadá to úchvatně :-O:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Složité to není, pokud si vaření rozplánujeme, stojí to za to. Koriandr není podmínkou, náplň můžeme přizpůsobit svým chutím. Ale musím poznamenat, že jsem dnes na večeři hostila ségru a její dceru, které jsou v chutích dost konzervativní, a neměly s tím jediný problém, dokonce jsem sestře musela přeposlat recept. Recept je výsledkem dlouhodobějšího zkoumání, protože neumím pracovat s kynutým těstem...
    Jinak moc děkuji za ohlasy a body a vyzkoušejte; pochutnáte si.

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Jani R.,místo koriandru můžeš dát oregano a bazalku,sice to už nebude empanada,ale dobré to určitě bude.:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Eli,mám také recept na empanada a náplň je z hovězího masa.Tohle je jiné a musí to být moc dobré.:yes::yes:Jani R.,složité se to jen zdá,kynuté těsto a naplníš.Nic složitého.A na svačiny do práce nebo na koupaliště v létě super.:yes::-):-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: empanados testo na empanadas empadas enpanadas empanados recept espanadas empanadas těsto empenadas empenadas recept recept na empanados enpanada recept hovezi empanadas recept na těsto empanadas empanadarecept empanados recepty příprava empanada těsto empanadas recept na testo empanady empanadilla recept empanadarecept

Zapomněl/a jsem heslo