Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 959 kJ / 7 161 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 142,02 g |
| Tuky | 422,48 g |
| Vláknina | 20,20 g |
| Cholesterol | 1,57 g |
| Sodík | 382 mg |
| Sůl | 0,82 g |
| Sacharidy | 687,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tvarohová náplň:
máslo utřeme s tvarohem přidáme žloutky, moučkový a vanilkový cukr, nastrouháme citrónovou kůra. Pokud je náplň tuhá přidáme trochu mléka. Na tvarohovou náplň si nachystáme cukrářský sáček. Krok 2: Drobenka:
z mouky, másla a cukru uděláme drobenku. Krok 3: Těsto:
z mléka, cukru, trošky mouky a droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutky a sůl, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, do kterého postupně přidáváme olej. Těsto dáme na vál a řádně dohladka propracujeme . Krok 4: Těsto ihned rozválíme, nakrájíme na čtverečky, sáčkem naneseme tvarohovou náplň, přidáme rozinky a utvoříme vdolečky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Dáváme dále od sebe, protože během pečení nabudou. Na každý uděláme ve středu důlek, celý potřeme rozšlehaným vejcem a důlek naplníme trochou povidel a drobenkou. Hned dáváme do trouby, pečeme na 190°C. Tahle varianta se používá při různých slavnostech a vdolečky děláme malé.
máslo utřeme s tvarohem přidáme žloutky, moučkový a vanilkový cukr, nastrouháme citrónovou kůra. Pokud je náplň tuhá přidáme trochu mléka. Na tvarohovou náplň si nachystáme cukrářský sáček. Krok 2: Drobenka:
z mouky, másla a cukru uděláme drobenku. Krok 3: Těsto:
z mléka, cukru, trošky mouky a droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutky a sůl, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, do kterého postupně přidáváme olej. Těsto dáme na vál a řádně dohladka propracujeme . Krok 4: Těsto ihned rozválíme, nakrájíme na čtverečky, sáčkem naneseme tvarohovou náplň, přidáme rozinky a utvoříme vdolečky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Dáváme dále od sebe, protože během pečení nabudou. Na každý uděláme ve středu důlek, celý potřeme rozšlehaným vejcem a důlek naplníme trochou povidel a drobenkou. Hned dáváme do trouby, pečeme na 190°C. Tahle varianta se používá při různých slavnostech a vdolečky děláme malé.
Zveřejněno 24. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mini vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RBPV
Moje poznámka
Mini vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RBPV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 5 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 7 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 7 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 8 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 9 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 9 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 9 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 10 hodinami
Tématické fráze:
mini vdolečky,
mini vdolky,
minivdolečky,
minivdolky,
nejlepsi recept na vdolecky,
malé vdolecky,
recept na vdolecky s drobenkou,
nekynute mini vdolecky,
vdolecky mini,
vdolecky plnene povidly,
miny vdolečky,
malé vdolečky recept,
vdolečky recept,
vdolečky plněné povidly pečené v troubě,
nejlepší malé vdolečky,
recept na vdolky nova rozinky,
náplně do vdolecku,
vdolečky bez drozdi,
vdolky bez droždí,
vdolecky s drobenkou bez droždí
Suroviny:
mléko,
droždí,
cukr,
žloutek,
mouka hladká,
olej,
sůl,
tvaroh plnotučný,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
kůra citronová,
máslo,
cukr moučkový,
mouka hrubá,
rozinky,
rum,
povidla švestková
Komentáře (2)