

Pstruh v citronovo-bylinkové marinádě
Suroviny 4 porce
- 4 porce rybích filetů (já měla) pstruha s červeným masem
- 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
- 2 lžičky čerstvého kopru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička čerstvého nasekaného rozmarýnu
- bílý pepř
- sůl
- olivový olej
- kousek másla
Postup přípravy receptu
Rybí maso marinujeme dvě hodiny v citronovo-bylinkovo-česnekové směsi.
Před grilováním lehce setřeme česnek a bylinky, aby se maso nepřipalovalo, a grilujeme z obou stran mírně dočervena. V případě potřeby použijeme na grilování zbylý olej z marinády.
Na závěr na hotové porce položíme kousek studenéno másla a ozdobíme plátky citronu a bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Pstruha můžete nahradit i jiným rybím masem.Třeba tilápií, candátem, lososem atd.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pstruh v citronovo-bylinkové marinádě
-
Děkuji Vám všem za moc pěkné komentáře
-
moc pěkné
-
Rybičky já moc ráda, grilované obzvláště a citronová marináda jim dodá vždy výborný šmak
-
ňamky ňam
-
Niet nad pstruhy.
-
-
My je v Idahu lovili divoké v řece.
-
jirkora: viz tu: http://www.noack.cz/krmiva/ostatni-druhy/
"AQUA PROFI PIGMENT a AGUA PREMIUM PIGMENT se používá pro produkci pstruha s červeným masem a pro generační ryby. Použitá vysoce efektivní barviva Astaxanthin a Canthaxanthin vykazují mimo svého primárního efektu zbarvení masa také pozitivní efekt (srovnatelný s účinkem některých vitamínů) na plodnost a imunitu." -
není to náhodou maso z lososa
-
Velmi lákavý recept, použila bych lososa, bodík