Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tarhoňa s kuřecím masem "ostrá jako břitva"

Tarhoňa je drobná těstovina, která dokáže udělat spoustu parády. Přidejte k ní kuřecí maso, houby, trochu sádla a koření a uvidíte, že si ji budou pochvalovat úplně všichni. S lžičkou chilli omáčky zachutná i milovníkům pálivého jídla.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min + doba odležení masa

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava, + doba odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 941 kJ /
703 kcal
Bílkoviny121,00 g
Tuky20,15 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 487 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy4,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a přidáme živáňské koření. Zamícháme. Necháme aspoň hodinku v chladu odležet. Cibule očistíme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Na sádle (nebo oleji) orestujeme cibulku, přidáme maso, necháme zatáhnout a přidáme houby. Podlijeme vodou a 15 minut dusíme pod poklicí. Pak odděláme poklici a tekutinu zredukujeme. Krok 3: Tarhoňu můžeme na sucho opražit do světle hněda (pozor na připálení) a přisypeme k masu. Zalijeme vodou a přidáme chilli omáčku. Krok 4: Za občasného míchání dusíme pod poklicí 20 minut na mírném ohni. Pokud je třeba, přilijeme vodu a dosolíme.

TIP: Jak uvařit tarhoňu

Zveřejněno 21. 1. 2013

Poznámka autorky nofrona

Kdo nemá rád ostré, vynechá chilli omáčku a živáňské koření nahradí třeba kořením na kuře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXO3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXO3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Valérie Tóthová 26. 1. 2013 22:55
:-))zajtra uvarím, už sa teším:-)

Teda Markétko,toto vypadá opravdu velice dobře:-p:yes::-K

nofrona: no, hezká nic moc, ale fakt chutnalo;-)

Jana Remkova:Jé jani, díky moc, jsem ráda že chutnalo:-)
Hezká fotka, díky za ni:-)

Market, úžasný oběd!! Fakt skvěléééé!:-p Přidávám foto, plus jsem ti za tarhoňu dala hned;-)

Fajn receptík, já polovimu tarhoni osmažím a druhou nechám bílou, je pak hezky barevná:-8

Markét, tarhoňu mám taky moc ráda, takto bude bezva:yes:

spagetka:
rebeka:

Já se spletla:-O komičky dvě:-D:-D
Já dnes bít;-):-D:-D:-D

rebeka:koukej reagovat k receptu a néé držet lebku v hrsti a dít: Být, či nebýt :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-K:-K:-K:-K

nofrona::-O:-O já a komik:-O:-?:-?:-? jakože jsem k smíchu:-?:-( já? vážná jak Hamlet;-(:-?:-8:-D:-D:-D:-D:-D

rebeka:komiku díky;-)

moc hezký recept, Nofříku.. tarhoňa je super:-!:yes::yes: tvoje recepty taktéž;-) a foto máš překrásné a fotopostup takový, že se do toho mohu pustit i já:-8:-D:-D:yes::yes:

Chválím, moc povedený recept. Až to budu dělat, zkusím přidat ještě drůbeží játra. I foto se mi líbí:yes:

nofrona:moc hezký recept, tarhoňa je výborná, taky se přikláním k tomu, že když je čas je lépe ji trochu osmažit, ale v tvém podání vypadá super:yes:

Tématické fráze:
tarhona s kuřecím masem, tarhoňa s masem recepty, tarhoňa s masem, tarhoňa s masem recept, kuřecí maso s tarhoňa, tarhona se zeleninou a kuřecím masem, tarhoňa s kuřecím masem a zeleninou, kuřecí maso s tarhoňou, targona, tarhoňa recepty, tarhoňa s kurecim masem recepty, tarhana, tahoňa, tarhoňa s kuřecím, tarhoňa, tothona s kuřecím masem, recepty s tarhoňou, recepty tarhoňa s kuřecím masem, tarhoňa recept, tarhona skurecim masem

Suroviny:
maso kuřecí, těstoviny tarhoňa, voda, cibule, houby, sádlo, koření na živáň, omáčka chilli, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu