Piškotový dortový korpus
Dort je ozdobou každé slavnostní příležitosti. Jaký ale udělat, aby chutnal co nejvíce lidem? Vsaďte na osvědčený piškotový korpus, kterým se zavděčíte všem. Pokud do těsta přidáte trochu tuku, můžete si být jistí, že bude nejen nadýchaný, ale i dostatečně vláčný.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 744 kJ / 2 090 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,40 g |
Tuky | 52,80 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 559 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 334,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový dortový korpus
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLQ0
Moje poznámka
Piškotový dortový korpus
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLQ0
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 08:31:03
Cukeťák
Přidáno 18. 7. 2025 07:00:03
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová buchta s meruňkami
EvaSte před 9 minutami
Levná a rychlá buchta z remosky
Evajira před 20 minutami
Zeleninová polévka bez zasmažení
trdlo před 33 minutami
Zelná polévka s klobásou
coolbinsz před 35 minutami
Špagety s mletým vepřovým masem
Tynaja před 39 minutami
Pudingová bublanina z 1 vejce
Lucie Kuku před 1 hodinou
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
brtna před 1 hodinou
Křehký koláč s tvarohem a malinami
Misa_K před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Bylinka77 před 2 hodinami
Tématické fráze:
piškotový korpus,
piškotový korpus na dorty recepty,
piskotovy korpus na dort,
recept na korpus,
těsto na dortový korpus,
korpus,
světlý korpus na dort recept,
nadýchaný piškotový korpus,
dortových korpus,
recept na piškotový korpus,
piškotový korpus recept,
lehký piškotový korpus,
korpus na dort bez vajec,
nejlepši piškotový korpus,
vláčný nadýchaný piškotový korpus,
piškotový korpus z hladké mouky,
nadýcháný korpus na dort,
dortový korpus z hladké mouky,
vláčný korpus na dort,
korpus na dorty recepty
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr moučkový,
olej,
prášek do pečiva,
tuk,
mouka
Komentáře (74)
Tak to je těžko k uvěření
No, když ale napíšete, že se vám to nepovedlo 4x (pekla jste 4 korpusy), tak bych asi věděl čím by to mohlo být
Mokvavý střed?
To se na piškotech přicházívá, ale bývá to jen ta svrchní milimetrová vrstvička (škraloup?) která se dá lehce separovat (a je to neobyčejná dobrota), ale není to nutné dělat. Pokud by to mělo vadit (např. při potahování), tak nejjednodušší je korpus obrátit vzhůru nohama a potahovat původní spodek, který bývá zpravidla rovný, hladký, pevný
Za mně
to přidání prášku je efekt výroby dvou dortů z šesti korpusů