Postup přípravy
Krok 1: Plátky kýty naklepeme, osolíme, opepříme.
Krok 2: Na oleji podusíme žampiony, malinko osolíme, podlejeme troškou vody. Když se voda zredukuje, přidáme vajíčka a necháme je srazit.
Krok 3: Do hotové vaječiny nastrouháme klobásu a promícháme.
Krok 4: Na každý plátek masa dáme plátek sýra a kupku náplně.
Krok 5: Pomocí párátek sepneme do měšců - můžeme je i svázat motouzkem.
Krok 6: Na oleji osmažíme dorůžova cibuli a opečeme na ní měšce ze všech stran.
Krok 7: Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když jsou měšce měkké, vyjmeme je a šťávu zahustíme moukou. Pokud je třeba, dosolíme.
Zveřejněno 31. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový měšec plněný žampionovou vaječinou s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4KK1
Moje poznámka
Vepřový měšec plněný žampionovou vaječinou s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4KK1
Nejnovější recepty
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 44 minutami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 10 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 19 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová polévka
BublinaF před 8 minutami
Brokolicová polévka
Gothaj před 17 minutami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 21 minutami
Pečená dýně
Agliooglio před 43 minutami
Jablečný koláč s karamelem
Nikijaho před 1 hodinou
Švestkový crumble
olgaja před 2 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
Pavel1987 před 2 hodinami
Kyselica a řízky z růžovek
Kajkajak před 2 hodinami
Hraběnčiny francouzské brambory
Nebe1276 před 3 hodinami
Tématické fráze:
plněný vepřový měšec,
staročeský měšec,
plněný vepřový plátek,
vepřový měšec,
plněný měšec,
kotleta plněná vaječinou,
vepřové měšce s houbami a vajíčkem,
kotlety plněné vaječinou,
vepřové měšce se žampiony,
starocesky mesec jidlo,
vepřovy plneny měšec,
měšce z kotlety,
kotlet plneny vajecinou,
měšce z vepřového masa,
plněný vepřovy kotlet vaječinou,
recept na plnenou kotletu vajecinou,
videorecept na vepřové měšce,
suroviny na vepřový měšec,
plneny platek,
kuřecí měšce s žampiony
Suroviny:
sýr plátkový,
žampióny,
vejce,
sůl,
pepř,
cibule,
olej,
mouka hladká
Komentáře (7)
Mne nejde k tomuto receptu príloha z varených zemiakov (môj osobný názor).
Viac ako 30 rokov som (a doma celá rodina) nejedol varené zemiaky, pretoze ich pokladám(-e) za nejedlé, ktoré pokazia chut aj najlepsiemu receptu (opakujem - môj osobný názor). Okrem toho pokazia aj nádhernú fotografiu, ako je napr. fotografia k tomuto receptu.
V iných krajinách, kde sa pripravujú jedlá bez príloh (mám na mysli zemiaky, ryzu, knedla atd.) tazko nájdete fotografiu jedla (receptu) s niecím podobným. Tiez je pravda, ze ich priemerný vek je podstatne vyssí...