Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená husa v sáčku

Pečená husa v sáčku je zaručeným způsobem, jak dosáhnout dokonale šťavnatého masa a křupavé kůrky. Krásně se propeče ve vlastní šťávě, zachová si šťavnatost a skvělou chuť. Ideální volba pro slavnostní příležitosti, kdy chcete překvapit rodinu nebo hosty lahodným a voňavým jídlem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 150 min

160 min (10 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Husu očistíme a omyjeme. Krok 2: Celou i uvnitř osolíme, posypeme kmínem a rukou vše vetřeme. Krok 3: Husu vložíme do sáčku na pečení, uzavřeme sponou a dáme na suchý pekáč. Krok 4: Sáček na povrchu několikrát propíchneme (např. silnější jehlou na šití) a pekáč vložíme do studené trouby. Dáme ho do střední části trouby a dál od okrajů, protože sáček se při pečení nafoukne. Krok 5: Zapneme troubu na 150 °C, pečeme asi 1 hodinu a potom zvýšíme teplotu na 200 °C a upečeme do červena.

TIP: Jak dobře připravit lokše jako přílohu?

Zveřejněno 1. 2. 2013

Poznámka autorky JanaB1

Peču tak i kachnu a kuře s oblíbeným kořením. Drůbež není vysušená a nemusí se podlévat. Kdo chce mít hodně křupavou kůžičku, tak asi 10 minut před koncem pečení sáček rozstřihne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená husa v sáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMgX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená husa v sáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMgX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Iness: Já v nich připravuji i jiné maso, nejenom pečenou drůbež.

Zkusím, když říkáte...moje známé tak už právě pekly třeba kuřecí stehýnka a prý jsou parádně šťavnaté:-p.

JanaB1:já vím mám i sáčky i ten rukáv;-)

suslajda: V prodeji je i z toho samého materiálu takový rukáv. Musí se ale vázat na obou koncích a vyjdou levněji jak sáčky. Každý si jenom ustřihne potřebnou délku.:-K

Iness:vyzkoušej masíčko upečné v sáčku nemá chybu:yes:

V těch pečících sáčcích jsem ještě nic nepekla, budu muset to vyzkoušet. Slyšela jsem, že to není špatné:-p:yes:
Husu jsem dělala nedávno, tak zkusím kuře;-).

Tématické fráze:
pečení husy, sacek na peceni, pečená husa v troubě, husa recepty pomalé pečení, husa v pečícím sáčku, husa pečení, pecena husa, pečení husy v pečící folii, pecena kachna v sacku, jak se peče husa, stavnata pecena husa, husa pecena v pecici folii, kachna v sacku, sacek na peceni diskuze, delka pečení husy, top recepty pečená husa, husa a peceni, pečené maso, sáčky na pečení masa, pečící sáčky

Suroviny:
husa, sůl, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu