Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 53 707 kJ / 12 837 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 202,40 g |
Tuky | 657,70 g |
Vláknina | 52,80 g |
Cholesterol | 2,74 g |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,14 g |
Sacharidy | 1 500,50 g |
Postup přípravy
Tip: Po vytažení z trouby lze okraje potřít také mlékem (těsto zkřehne) a střed pokropit přepuštěným máslem smíchaným s rumem (nešetříme).
Zveřejněno 2. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašské frgále
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKx0
Moje poznámka
Valašské frgále
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKx0
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy s ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Pečený losos s mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Těstovinový salát s pečeným lilkem
Přidáno před 10 hodinami
Palačinky s horkým ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí na paprice
Přidáno před 14 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, houbami a parmazánem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný piškotový korpus
workous před 4 hodinami
Celozrnné dalamánky
Jedlik před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
RenataSoukupova před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
palikx před 6 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
astosch před 7 hodinami
Pórkový krém
Kajkajak před 7 hodinami
Zapečené těstoviny se salámem, sýrem a vajíčkem
finetoxic před 9 hodinami
Krůtí prsa plněná, obalená a smažená
cora666 před 9 hodinami
Karlovarské knedlíky I
sabatova.daniela@tiscali.cz před 10 hodinami
Karibské kuřátko podle Jacka Sparrowa
Jan Nemec před 10 hodinami
Tématické fráze:
valašské frgále recept,
valašske kolače,
valašské frgále,
frgále,
koláče frgále,
valašská kuchyně recepty,
nejlepší frgále,
valašské frgály,
valašké frgále,
valassky kolac,
recept na frgály výborný,
výborné frgály,
výborné frgále,
frgaly,
valašská kuchyně,
forma na frgale,
recept na valasske frgale,
recept na valašské frgály,
nejlepší frgály,
vyborne valašské frgale
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hrubá,
máslo,
cukr,
droždí,
žloutek,
mléko,
sůl,
máslo,
cukr moučkový,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
skořice
Komentáře (19)
Také jsem dnes pekl, podle velmi podobného rcp
JANA62:
Ta vychytávka je: 450 až 500ml mléka
Lepší je dát míň mouky než je psáno v rcp a "utopit mlynáře" a teprve pak přidat mouku, než to dělat opačně
...a na vlhkosti mouky, při pečení v malém, prakticky nezáleží. To jsou jen takové řeči...
...a aby nezůstávalo žádných zbytků, tak i tady stačí dát na kilo mouky 42g (1 kostka) čerstvého droždí
Jen se vám do toho trochu vmíchám
Opravdu je nejlepší taková typicky domácí, třeba ve dřevě a ne ty lesklé studené...
Koláče jsou moc pěkné, dělávám je a vím že jsou výborné
a koláče musí být jistě taky fajn