Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 929 kJ / 4 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,26 g |
Tuky | 156,30 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 823 mg |
Sodík | 210 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 730,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme do mísy mouku, sůl, žloutky, 50 g rozpuštěného másla a kvásek z droždí a mléka.
Cukr smícháme se skořicí.
Těsto necháme 40 minut kynout. Krok 2: Poté rozdělíme na dva díly, každý rozválíme, potřeme 50 g másla, posypeme cukrem se skořicí a zamotáme jako roládu. Krok 3: Obě rolády podélně rozkrojíme a zamotáme jako pletýnku.
Pečeme na 180°C 20 minut.
Cukr smícháme se skořicí.
Těsto necháme 40 minut kynout. Krok 2: Poté rozdělíme na dva díly, každý rozválíme, potřeme 50 g másla, posypeme cukrem se skořicí a zamotáme jako roládu. Krok 3: Obě rolády podélně rozkrojíme a zamotáme jako pletýnku.
Pečeme na 180°C 20 minut.
Zveřejněno 11. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý skořicový točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6lV
Moje poznámka
Kynutý skořicový točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6lV
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 12 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 17 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 9 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 12 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 13 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 15 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 15 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 15 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 17 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 18 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 18 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 18 hodinami
Tématické fráze:
kynutý skořicový věnec,
skořicový věnec,
skořicový pletenec podle hrušky,
skořicový cop,
hruška skořicový věnec,
skořicový věnec hruška,
recepty hruška skořicovy věnec,
skořicový věnec podle hrušky,
estonský trdelník,
trdelník věnec,
kynutý skořicový cop,
skořicový trdelník,
skořícový věnec od hrušky,
skořicový kynutý věnec,
kynutý trdelník,
skořicovi věnec,
skoricovy venec recept,
točenec,
skořicový závin,
skoricový pletenec
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
mléko,
droždí,
cukr,
skořice,
žloutek,
sůl
Komentáře (21)
A znovu píšu k pojmu " trošku soli " - tady na 60 dkg mouky musí být plná lžička (s kopečkem, ne rovná).
Pokud do kynutého těsta (na půl kg mouky) dáte "trošku" nebo "špetku" soli nebude to k jídlu, bude to bláto
toto péct nebudu, to si namele nějaká začátečnice, která nezná kyn,těsta.
Hlavně mě prostě fascinuje "ŠPETKA" soli
fotku jsem ale přidala u estonskýho