Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 929 kJ / 4 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,26 g |
Tuky | 156,30 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 823 mg |
Sodík | 210 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 730,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme do mísy mouku, sůl, žloutky, 50 g rozpuštěného másla a kvásek z droždí a mléka.
Cukr smícháme se skořicí.
Těsto necháme 40 minut kynout. Krok 2: Poté rozdělíme na dva díly, každý rozválíme, potřeme 50 g másla, posypeme cukrem se skořicí a zamotáme jako roládu. Krok 3: Obě rolády podélně rozkrojíme a zamotáme jako pletýnku.
Pečeme na 180°C 20 minut.
Cukr smícháme se skořicí.
Těsto necháme 40 minut kynout. Krok 2: Poté rozdělíme na dva díly, každý rozválíme, potřeme 50 g másla, posypeme cukrem se skořicí a zamotáme jako roládu. Krok 3: Obě rolády podélně rozkrojíme a zamotáme jako pletýnku.
Pečeme na 180°C 20 minut.
Zveřejněno 11. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý skořicový točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6lV
Moje poznámka
Kynutý skořicový točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6lV
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 5 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 9 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 9 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 3 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 5 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 6 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 7 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 7 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 7 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 7 hodinami
Tématické fráze:
kynutý skořicový věnec,
skořicový věnec,
skořicový pletenec podle hrušky,
skořicový cop,
hruška skořicový věnec,
skořicový věnec hruška,
recepty hruška skořicovy věnec,
skořicový věnec podle hrušky,
estonský trdelník,
trdelník věnec,
kynutý skořicový cop,
skořicový trdelník,
skořícový věnec od hrušky,
skořicový kynutý věnec,
kynutý trdelník,
skořicovi věnec,
skoricovy venec recept,
točenec,
skořicový závin,
skoricový pletenec
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
mléko,
droždí,
cukr,
skořice,
žloutek,
sůl
Komentáře (21)
A znovu píšu k pojmu " trošku soli " - tady na 60 dkg mouky musí být plná lžička (s kopečkem, ne rovná).
Pokud do kynutého těsta (na půl kg mouky) dáte "trošku" nebo "špetku" soli nebude to k jídlu, bude to bláto
toto péct nebudu, to si namele nějaká začátečnice, která nezná kyn,těsta.
Hlavně mě prostě fascinuje "ŠPETKA" soli
fotku jsem ale přidala u estonskýho