Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Provensálská cuketa

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 888 kJ /
451 kcal
Bílkoviny18,38 g
Tuky13,20 g
Vláknina9,55 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 518 mg
Sůl1,27 g
Sacharidy61,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na lžičce oleje (5g) oresujeme mírně cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou a jader zbavenou cuketu, kterou jsme si předem osolili a vypotili, na měsíčky nakrájená rajčata, provensálské koření a rýži. Krok 2: Dusíme, dokud se šťáva z rajčat nevydusí a podáváme posypané sýrem.

Zveřejněno 6. 9. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Nemám foťák, takže to zatím bude bez fotky. Moc dobré jídlo pro dietáře a je toho opravdu hodně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálská cuketa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0V6N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálská cuketa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0V6N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobrý nápad, ve sklepě mi leží ještě několik cuket, tak určitě vyzkouším i tuhle variantu,...no možná uděláme půl s rýží a půl s kuskusem, manžel ho miluje! Mňam, už teď se mi zbýhají sliny a bodík je na cestě :-):yes::-p

Ale to jsi mi teda nahrála. Já ten kuskus ještě nikdy nedělala a možná by to s tím šlo taky, co? Díky za radu!! Rýži moc ráda nemám, ale sním ji. Vyzkoušíme kuskus:-)

Podobne si robím kus-kus,tak som uvažovala, ale v podstate je to jedno, aj surová ryža sa uvarí...

Magdalenko, já jsem ji měla uvařenou, ale myslím, že za těch +- 20 minut se uvaří i v té cuketě. Já mám v mrazáku teď pořád sáček uvařené, sem tam někde příjde těch 50g, tak ať pořád nevařím novou.;-)

Jani, ryža nevarená? Ona sa tam udusí spolu s ostatným?
Ď.

Tématické fráze:
cuketa do mražáku, mrazeni cukety, provensálská cuketa, cuketa v mrazáku, cuketa mrazeni, mrazení cuket, cuketa z mrazáku, provensálská kuchařka, cukety do mrazaku, recepty z cukety, cukety mrazení, cuketa mrazení, mražení cukiny, cuketa na mrazák, cuketa mrazak, cuketa recepty, cukina v mrazáku, provensákská cujketa, provencálská jídla, cuketa a provensálské koření

Suroviny:
cuketa, olej olivový, koření provensálské, sýr eidam, rýže, rajče, cibule, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu