Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 564 kJ / 1 808 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,55 g |
Tuky | 18,30 g |
Vláknina | 50,09 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 366 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 254,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prvně uděláme omáčku. V hrnci na oleji zpěníme na drobno nakrájenou velkou cibuli (150 g). Potom přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a necháme chvíli restovat, než pustí šťávu. Podlijeme troškou vína. Asi tak 1 dl. Povaříme, dolijeme vodou (3/4 l) a podle potřeby zaprášíme polohrubou moukou ( 1,5 lžíce ). Aby byla středně řídká a prolila se mezi brambory.
Krok 2: Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky, asi 1 cm silné, naskládáme do vymazaného pekáče. Jednu vrstvu naspod a po stranách, osolíme, opepříme.
Krok 3: Naskládáme vrstvu cibule (200 g), nakrájené na kolečka a zalijeme půlkou omáčky, ve které bude všechno maso.
Krok 4: Rozložíme ostatní brambory a zalijeme zbytkem omáčky.
Krok 5: Dáme do trouby a pečeme, dokud brambory nezměknou, cca 1,5 hodiny.
Zveřejněno 8. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Námořnické maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJ0W
Moje poznámka
Námořnické maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJ0W
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 11 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 14 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 15 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 3 hodinami
Špagety v nivě
Routilka před 5 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 5 hodinami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 6 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 7 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 8 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 8 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 8 hodinami
Tématické fráze:
namornicke hovezi maso,
vepřové námořnické maso,
námořnické vepřové maso,
hovězí námořnické maso,
námořnické maso-recept,
námořnické brambory,
námořnické nudličky,
namořnicke maso těstoviny,
namornickemaso,
námořnické hovězí,
námořnické fazole,
námořnické jídlo,
námořické maso,
námořnické,
námořnické recepty,
námořnické mas,
námořnocké maso,
hovezi maso namornicke,
námořnické maso s těstovinami,
námořnické maso na víně
Suroviny:
brambory,
maso vepřové,
cibule,
olej,
mouka polohrubá,
víno červené,
sůl,
pepř
Komentáře (26)
Kamča:
Omlouvám se velice, přehlédla jsem recepty
Došlo ti, že sem chodí i začínající kuchařky a podle tvého návodu se to udělat nedá
Už se vůbec nedivím, proč máš u svých receptů 0 bodů
Toto sem prostě nepatří a když, tak pořádně rozepsat kolik čeho a ne to odfláknout a hodit na net.
Takovou směsku by ani námořníci nejedli,možná kdyby ztroskotali na pustém ostrově.
Námořníci na starých lodícj jedli jídla z jednoho hrnce.A určitě nic nezapékali.!!
Mě napadá jen jedno, ale nepíšu