Řezy s jahodovým pyré
Lehký, svěží a neodolatelně ovocný dezert, který potěší nejen v létě. Nadýchaný piškot, jemný krém a sladkokyselé pyré z čerstvých jahod tvoří dokonalou kombinaci chutí i barev.
Suroviny pro 1 plech
pekáček 45x35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 748 kJ / 4 003 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,83 g |
| Tuky | 224,87 g |
| Vláknina | 20,59 g |
| Cholesterol | 1,85 g |
| Sodík | 886 mg |
| Sůl | 2,07 g |
| Sacharidy | 382,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C.
Krok 2: Ušleháme vejce s cukrem. Přidáváme postupně mouku a šleháme.
Krok 3: Piškotové těsto vylijeme na hluboký plech vyložený papírem na pečení.
Krok 4: Dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 15 minut dozlatova. Upečené necháme vychladnout.
Krok 5: Potřeme jahodovou marmeládou a poté světlým krémem.
Krok 6: Na krém uvaříme z mléka a pudinkového prášku hladký pudink a necháme vychladnout. Utřeme máslo s cukrem a postupně do něj zašleháváme vychladlý pudink.
Krok 7: Rozmixujeme 1/2 kg jahod čerstvých, mražených nebo 2 sklenky kompotu. Z kompotovaných slijeme nálev a použijeme na rozpuštění želatiny.
Krok 8: Přidáme šťávu ze 2 citronů (nemáte-li citrony, přidejte asi 4 lžíce citronky).
Krok 9: Dva balíčky želatiny rozpustíme v 1/2 l vody (pokud máme, včetně nálevu z kompotu), přidáme rozmixované jahody, necháme vychladnout.
Krok 10: Půl litru šlehačky ušleháme, přidáme 2 lžíce moučkového cukru a zamícháme do směsi a želatiny. Nalijeme na korpus.
Krok 11: Uložíme do chladna a necháme ztuhnout.
Krok 12: Dva malé balíčky červené želatiny rozpustíme podle návodu a nalijeme na povrch ztuhlého moučníku.
Zveřejněno 14. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s jahodovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rLW
Moje poznámka
Řezy s jahodovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rLW
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 7 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 8 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 8 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 4 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 5 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 5 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 5 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 6 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 6 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 7 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 8 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 9 hodinami
Tématické fráze:
buchta s jahodovým krémem,
lehka buchta,
buchta s jahodovym pudinkem,
jahodový moučník,
jahodová buchta s želatinou,
lehké buchty,
jahodove buchty,
lehka jahodova buchta,
jahodová placka,
třená placka,
buchty z jahod,
jahodová buchta,
jahodový moučník se želatinou,
řezy s jahodovým želé,
jahodová buchta se zelatinou,
buchta z rozmixovaných jahod,
buchta z jahod,
piškotová buchta s jahodovým krémem,
řez s jahodovym kremem,
placka s pudinkem
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo,
mléko,
cukr moučkový,
pudinkový prášek,
jahody,
voda,
želatina,
citron,
smetana ke šlehání,
cukr,
jahodová marmeláda,
želatina červená
Komentáře (9)