Vynikající kapr
Rybí maso je dietní a velmi zdravé, ale bohužel ho v naší stravě využíváme velmi málo. Nabízíme vám proto jeho pikantní úpravu na pánvi či grilu, která vám zaručeně zachutná.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 681 kJ / 1 358 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,92 g |
Tuky | 3,30 g |
Vláknina | 56,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 274,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a nafiletujeme ho.
Krok 2: Nakrájíme ho na libovolně velké kousky, které prokapame důkladně citronem.
Krok 3: Česnek oloupeme a prolisujeme.
Krok 4: Kořením, solí a česnekem důkladně potřeme ze všech stran kousky kapra a nakonec zakapeme olejem.
Krok 5: Mísu přikryjeme a dáme na 2 dny do chladna.
Krok 6: Smažíme na pánvi v rozpáleném oleji.
Krok 7: Podáváme s bramborem a libovolnou zeleninou.
Zveřejněno 9. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vynikající kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q8OG
Moje poznámka
Vynikající kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q8OG
Nejnovější recepty
Kakaová cuketová buchta jako mini zákusek
Přidáno před 10 hodinami
Salát z jablíček a červené řepy
Přidáno před 11 hodinami
Kynuté knedlíky s borůvkami jako od babičky
Přidáno před 11 hodinami
Květákové placičky se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené žemle s cuketovou smaženicí
Přidáno před 11 hodinami
Plněné řepné listy
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová květáková polévka
RobertM před 1 hodinou
Zapečený sýrový květák
m.vanouskova@seznam.cz před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
alcerm před 8 hodinami
Jablková nutela
Kate86 před 11 hodinami
Paštika z kuřecích jater
brtna před 12 hodinami
Vepřové nudličky s omáčkou
renulka před 12 hodinami
Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky
MiskaM před 12 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
LucieBicanova před 12 hodinami
Jednoduchý kynutý švestkový koláč
Witoraz před 14 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kattyy před 14 hodinami
Tématické fráze:
kapr recept,
kapr recepty,
recept na kapra,
jak naložit kapra,
recept kapr,
recepty z kapra,
recepty na kapra,
leklý kapr,
jak upéct kapra,
priprava kapra,
jak naložit kapra před smažením,
top recepty kapr,
recepty kapr,
může se jíst leklý kapr,
jak naložit kapra na gril,
recepty na přípravu kapra,
jak udělat kapra,
nejchutnější způsob jak udělat kapra,
jak dobře upéct kapra,
dá se jíst leklý kapr
Suroviny:
kapr,
citron,
česnek,
sůl,
koření chilli,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
olej,
brambory,
zelenina
Komentáře (19)
Neumím dát pravdivou odpověď. Všichni ho považují za rybu, která není jedlá. Je povolené lovit kapra (sám jsem toho byl svědkem, ale po skončení lovu je všecky hodili spátky - bylo jich kolem 130, větší i menší). Všeobecně se sladkovodní ryby nepovažují za něco výjimečného k jídlu v srovnání s rybama morskými. Jenom pstruh na způsob "à la Navarra", plněný suchou slanou šunkou je snad výjimkou. Určitě ve středu Španělska se sladkovodní ryby konzumují i když jsem je nikdy na jídelním lístku neviděl.
Magor je ten, kdo to napsal!
To VáS ctí!
My doma jsme milovníci jídel z ryb. Po zkušenostech s českým kaprem a po zkušenostech s jídlem z ryb ve Španělsku již kapra nejíme a nikdy jíst nebudeme. (Ve Španělsku je prodej kapra zakázán!)
V obchodech sa o Vánocích (nebo těsně před) prodává živý kapr. Je z jihočeských rybníků. Silně zapáchá a proto raději kupujeme pstruhy ze Slovenska.