Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nudlové těsto I.

Základní nudlové těsto je hlavním pilířem pro přípravu domácích těstovin. Z tohoto těsta můžete připravit jak klasické polévkové nudle, tak i domácí tagliatelle nebo široké nudle. Pokud chcete těstoviny uchovat, vysušte je a uzavřete ve sklenici.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 416 kJ /
2 011 kcal
Bílkoviny80,72 g
Tuky53,92 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 3,60 g
Sůl8,84 g
Sacharidy294,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme na desku a uprostřed vytlačíme důlek. Do důlku vyklepneme vejce a přidáme sůl a olej. Rukama uhněteme pružné těsto. Krok 2: Zavineme je do vlhké utěrky a uložíme na 15 minut do chladničky odpočinout. Krok 3: Odpočaté těsto velice tence vyválíme. Vykrajujeme potřebný tvar. Pokud chceme těstoviny uchovat delší dobu, důkladně je vysušíme a uzavřeme do sklenice.

Zveřejněno 18. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nudlové těsto I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nudlové těsto I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nudle dělám taky tak, přidala jsem foto už nakrájených nudlí. Jsou krájeny ručně, tak nejsou všechny stejné, jen když je chci usušit a uchovat nedávám sůl.. .:-):-)

Markéta: jen mám dotaz ještě jsem do testa na nudla olej vidím to vlastně prvně

podle tohoto receptu dělám nudle už dlouho a vždy jsou výborné =)

:-(( žádná potravina nepatří na noviny,jsou to jedy.Barva, která
se používá při tisku.:-//

Z těsta jsem dělala široké nudle, hned jsem je uvařila a upravila s česnekovo-sýrovou omáčkou.

Tématické fráze:
testo na domaci nudle, testo na nudle, těsto na těstoviny, taštičky z nudlového těsta, těsto na domácí nudle recept, těsto na nudle ze strojku, testo na domaci testoviny, těsto na široké nudle, těsto na těstoviny v domácí pekárně, pirohy z nudlového těsta, těsto na domácí nudle do strojku, recept na těsto na těstoviny, výborné domácí nudle, nudlové taštičky, domácí nudle v pekárně, těsto na nudle v domácí pekárně, domácí nudle recept ze strojku, nudle z domácí pekarny, recepty z nudlového těsta, těsto na nudle v pekárně

Suroviny:
mouka pšeničná, vejce, sůl, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu