Česnekové kuře po čínsku

Suroviny

4 kuřecí čtvrtky
1 cm zázvoru nakrájeného na plátky
5-6 stroužků česneku nakrájeného na plátky
1/4 Kl mleté skořice
1 skořice celá
1/4 KL mletého pepře
3 kousky badyánu
1 Pl tmavého cukru
60 ml rybí omáčky
125 ml sojové omáčky
250 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme plátky zázvoru, česnek, skořici, pepř, cukr, badyán, sojovou+rybí omáčku, kuřecí vývar. Vše dobře promícháme.

  2. Omyté a osušené maso dáme do pekáče, přelijeme marinádou.

  3. Pekáč uzavřeme poklicí nebo alobalem, necháme asi 2 hodiny odležet.

  4. Po odležení dáme do vyhřáté trouby na 200°C pečeme přiklopené zhruba 50 minut. Pak sundáme poklici, nebo alobal a pečeme ještě asi 10-15 minut.

Poznámka od kuchařky

Zdroj časopis-Albert.

Komentáře k receptu Česnekové kuře po čínsku

Tématické fráze: kuře po čínsku pečené kuře po čínsku kuře na badyánu kuřecí kousky po čínsku kure na cesneku pečené kuře po po čínsku kuře po vietnamu recept na kuře po čínsku recepty kure po cinsku kuřeci na cesneku po čínsku kuře s česnekem po čínsku kure s badyanem kuře počínsku cesnekova po kure po thajsku pečené v troubě maso na cesneku po cinsku kuře pečené po čínsku kuřecí maso recepty po vietnam kuřecí čtvrtky po čínsku kuřecí čtvrtky po činsku recept