Suflé
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 277 kJ / 2 456 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,42 g |
Tuky | 130,58 g |
Vláknina | 15,24 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 469 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 263,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozehřejte troubu na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Šest formiček na suflé (nebo hrnečků s rovnými stěnami) o objemu 200 ml vymastěte máslem a vysypte drcenými mandlemi.
Krok 2: Do mísy nalámejte čokoládu a zalijte ji kávou nebo likérem. Čokoládu roztavte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce (dvě až dvě a půl minuty na střední výkon), promíchejte, aby vznikla hladká a lesklá hmota. Nechte ji trochu vychladnout.
Krok 3: Do rozpuštěné čokolády zamíchejte mouku, polovinu cukru a žloutky. Z bílků ušlehejte hustý sníh a postupně do něj zapracujte zbylý cukr, aby vzniklo lesklé sněhové těsto. To pak zamíchejte do čokoládové směsi – nejlépe po několika dávkách a velmi opatrně, abyste co nejvíc zachovali drahocennou lehkost.
Krok 4: Rozdělte směs do formiček nebo hrnečků. Vložte do trouby a pečte patnáct až dvacet minut, aby malé nákypy správně vyběhly a měly na omak pevnou kůrku. Pokud je po téhle době povrch ještě měkký, vraťte dezerty na pět minut do trouby.
Krok 5: Mezitím připravte polevu. Čokoládu rozlámejte nebo nasekejte, do menšího rendlíku nalijte smetanu a nechte ji dojít k varu.
Krok 6: Stáhněte plamen a do horké smetany přidejte čokoládu. Míchejte, dokud nevznikne hladká směs. Nakonec přilijte kávu nebo některý z likérů a už dále nevařte.
Krok 7: Při podávání můžete vršek suflé rozlomit a do pukliny vpravit lžíci zmrzliny a přelít ji trochou horké čokoládové polevy.
Zveřejněno 13. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6xG
Moje poznámka
Suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6xG
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 17 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 1 hodinou
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 5 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 12 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 13 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 14 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 15 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 16 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 18 hodinami
Tématické fráze:
vanilkové suflé,
formičky na sufle,
vanilkové suflé recept,
suffle,
jak udělat sufle,
sufle dort,
suflé v mikrovlnce,
zeleninové suflé,
zeleninové suflé,
suflle,
suflé z bílé čokolády,
soflé,
jak se děla sufle,
suflle recept,
jednoduché sufle,
soufle,
zeleninové souflé,
sufle do hrnecku,
prave sufle,
vanilkové souflé
Suroviny:
mandle mleté,
čokoláda na vaření,
káva černá,
mouka hladká,
cukr krupice,
vejce,
máslo,
čokoláda na vaření,
smetana ke šlehání,
káva černá,
zmrzlina vanilková
Komentáře (5)