Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 793 kJ / 2 341 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,10 g |
| Tuky | 143,40 g |
| Vláknina | 41,50 g |
| Cholesterol | 151 mg |
| Sodík | 242 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 214,66 g |
Postup přípravy
Menší kastrůlek postavte na velmi mírný plamen a vlijte do něj 100 ml smetany společně s mátou. Po chvilce máta zvadne, takže se celá ponoří do smetany, a takto ji nechte alespoň 5 minut vařit, aby se do smetany uvolnilo mátové aroma. Krok 2: Mezitím si vytvořte vodní lázeň tak, že postavíte teplovzdornou misku nad hrnec s mírně vroucí vodou (pozor aby se její dno nedotýkalo hladiny) a nalámejte do ní 150 g bílé čokolády. Nechte ji rozpustit společně s 20 g másla. Krok 3: Přes jemný cedník do rozpuštěné čokolády přelijte teplou mátovou smetanu a vymíchejte v hladkou směs. Nechte ji vychladnout, přikryjte potravinovou fólií a uložte do ledničky alespoň na 4 hodiny (nejlépe však přes noc). Krok 4: Teď máte čas na přípravu košíčků. Ve vodní lázni si rozpusťte 100g bílé čokolády a pomocí štětečku důkladně vytřete papírový košíček (dno i stěny musí být pokryty souvislou vrstvičkou čokolády). Uložte ztuhnout – nejlépe do mrazničky. Krok 5: Zatímco košíčky chladnou, rozpusťte si ve vodní lázni i tmavou čokoládu a pořádně ji vymíchejte, aby zchladla (viz tipy a triky). Krok 6: Vlažnou tmavou čokoládou pak opět pomocí štětečku vytřete vychlazené košíčky a znovu uložte asi tak na 5 minut do mrazničky. Krok 7: Z každého kousku opatrně svlékněte papírový košíček (pozor, stěny čokoládových košíčků jsou poměrně křehké) a znovu je uložte do chladu (už stačí lednice). Krok 8: Řádně vychlazený mátový krém krátce prošlehejte a naplňte jím cukrářský sáček s hvězdicovou trubicí. Krok 9: Do každého košíčku pak ozdobně stříkněte trošku krému a opět uložte do chladu.
Zveřejněno 19. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7JNA
Moje poznámka
"Mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7JNA
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 4 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 16 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
oldlhot před 1 minutou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suumaa před 13 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Danousek před 27 minutami
Pomazánka z vepřovky s vejcem
Vladex před 33 minutami
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
jaroslavsotak1 před 42 minutami
Vaječný likér 8x jinak
KristaO před 1 hodinou
Domácí utopenci
mmmMichal před 13 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 13 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 15 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 16 hodinami
Tématické fráze:
mátový krém,
čokoládový dort s mátovým krémem,
mátové cukroví,
mátový krém na dort,
matove aroma,
mátový krém recept,
mentolové cukroví,
mátový krém na cupcakes,
recept na mentolove pralinky,
mátový krém do cukroví,
jak se dela mentolove aroma,
mentolový krém,
cukroví s mátovým krémem,
mentolovy krem do cukrovi,
cokoladove kosicky s matovou smetanou,
čokoláda s mátou recept,
mátová čokoláda recept,
mátový krém do dortu,
mátové cukroví recepty,
cokoladovy krem do cukrovi
Suroviny:
máta čerstvá,
čokoláda bílá,
čokoláda tmavá,
máslo,
smetana ke šlehání,
bílek,
cukr krupice,
máta,
košíčky papírové
Komentáře (17)
Přidávám osmý bodík