"Zelený čaj se dá i jíst" Čokoládové košíčky se zeleným čajem

K@tka Kuchař: K@tka

Doba přípravy: 1 hod. 20 min. 20 porcí Cukroví , Nepečené, Ostatní 5 názorů

Suroviny

70 g čokolády se 70% kakaa
2,5 bílé čokolády (250g)
1/2 kelímku 40% smetany ke šlehání (cca 120 ml)
1 lžíce másla (cca 30g)
3 lžičky čajových lístků (viz tipy a triky)
+ papírové košíčky (na pralinky)
+ čistý tenký malířský štěteček
+ několik levandulových kvítků na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V menším kastrolku (nejlépe se silnějším dnem) zahřívejte na mírném plameni smetanu se zeleným čajem asi tak 4 minuty, až smetana přijme chuť i vůni zeleného čaje. Hodně míchejte, aby smetana příliš nevřela.

  2. Tepluvzdornou mísu (ne nerezovou) postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a vytvořte si tak vodní lázeň. Do mísy dejte 150 g bílé čokolády i všechno máslo a přes jemný cedník prolitou šlehačku (abyste se zbavily čaje). Společně zahřívejte a míchejte, až se suroviny spojí v kompaktní krém. Nechte jej vychladnout na pokojovou teplotu, zakryjte potravinářskou fólií, nebo alobalem a uložte úplně vychladnout do ledničky (minimálně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc – nedostatečně vychlazený krém vám nepůjde vyšlehat).

  3. Mezitím si připravte čokoládové košíčky. Tepluvzdornou mísu postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo vodní hladiny a dejte do ní rozpustit bílou čokoládu.

  4. Pomocí čistého malířského štětečku vytřete papírový košíček vrstvou čokolády a uložte do mrazáku ztuhnout. Takto opakujte u dalších papírových košíčků, až vám dojde čokoláda.

  5. Mezitím ve stejné vodní lázni rozpusťte 50 g hořké čokolády, stáhněte z ohně, vložte zbylou hořkou čokoládu (nalámanou na kousky) a důkladně promíchejte. Čokoláda by měla mírně zchladnout a zhoustnout. Nechte ji ještě chvíli chladnout, až bude jen mírně teplá (ale nezačne ještě tuhnout).

  6. Pomocí štětečku pak vymažte ztuhlé košíčky ještě vrstvou hořké čokolády a opět uložte do mrazáku ztuhnout (stačí několik minut).

  7. Nakonec z košíčků odloupněte papírové části, aby vám zbyla jen čistá čokoláda. Pár čajových lístků roztlučte v hmoždíři úplně na prášek.

  8. Vychladlý krém vyšlehejte do tuha (je tuhý sám o sobě, takže opět stačí chvilinka) a naplňte jím cukrářský sáček s křížovým zakončením. Do každého košíčku ozdobně stříkněte část krému a posypte troškou čajového prášku. Podávejte dobře vychlazené.

Poznámka

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/cokoladove-kosick...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Zelený čaj se dá i jíst" Čokoládové košíčky se zeleným čajem

  • Laila Laila(neregistrovaná)

    Z kovovych kosikovych forem nejde vyklopit? Asi to i zkusim, ale pokud to nekdo uz zkousel, rada bych to vedela :-K

    Odpovědět

  • aaura aaura

    týýý jo....sladké já tedy nemusím, ale tohle bych ochutnala :yes:. to musí být zajímavé s tím zeleným čajem...:-O

    Odpovědět

  • K@tka K@tka(autorka receptu)

    Jitkas: To se jen zdá, ve skutečnosti to zas taková "piplačka" není, vážně ;-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Pekne pracne, ovsem vysledek uzasny!!!

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krásné :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: cukroví se zeleným čajem krém se zeleným čajem čokoláda ze zeleného čaje cokolada v zelenem caji košíčky s bílou čokoládou jak rozpustit bilou cokoladu jíst čaj pralinky se zeleným čajem recepty se zeleným čajem čololáda ze zeleného čaje recept na napln do pralinek zeleny caj pralinky levandulové šteteček na zelený čaj čokoládové cukrařské košíčky pralinky z caje levandulové želé košíček z čajových sáčků sladký krém zelený čaj čokoláda nejde vyklopit čaj košíček