Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 404 kJ / 575 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,80 g |
Tuky | 39,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 537 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 8,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce, mléko, sůl, cukr a skořici ušleháme el. šlehačem do jednolité hmoty, až se na povrchu utvoří pěna (asi 2 minuty).
Krok 2: Mazanec nakrájíme na 1 cm plátky, ty ještě překrájíme (já zkoušela trojúhelníky). Namáčíme do vaječné směsi, z každé strany necháme trochu nasáknout.
Krok 3: Smažíme z obou stran do zlatova, vyjmeme, ubrouskem odsajeme přebytečný tuk. Podáváme pocukrované moučkovým cukrem s oblíbeným ovocem.
Zveřejněno 29. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Francouzské tousty" z mazance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg2z
Moje poznámka
"Francouzské tousty" z mazance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg2z
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 58 minutami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 21 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 1 hodinou
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 1 hodinou
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 11 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 12 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 13 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 14 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 15 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
francouzské tousty,
francouzský toust,
francouzké tousty,
co se zbytkem mazance,
když zbyde mazanec,
co se zbytky mazance,
zbytek mazance,
zapeceny francouzsky toust s ovocem,
příprava mazance,
starší mazanec,
francouzský mazanec,
francozské tousty,
francouzské tousty s cukrem,
sladke francouzke tousty,
co ze zbytkem mazance,
co ze zbytku mazance,
tip na francouzskou snídani,
francouský toust s ovocem,
francouské tousty sladké,
zbytky mazance
Suroviny:
mazanec,
vejce,
mléko,
sůl,
skořice,
cukr vanilkový,
olej
Komentáře (8)