Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 238 kJ / 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,56 g |
Tuky | 0,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 21,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpáleném tuku velmi zprudka krátce (do 10 sekund) orestujeme očištěná líčka.
Krok 2: Ušleháme si marinádu z vína, papriky a hořčice. Malinko osolíme. Vložíme do ní líčka a necháme nejméně 2 hodiny marinovat (ideálně přes noc).
Krok 3: Nakrájíme cibuli na drobno, zpěníme do světle hnědé barvy a vložíme líčka. Zalijeme marinádou, ale jen cca do půlky výše masa a velmi pomalu dusíme do měkka, tekutinu kontrolujeme a dle potřeby přiléváme. Trvá to cca 40-50 minut, než je to ideálně měkké. Vypneme. Šťávu dochutíme a necháme odstát.
Krok 4: Jako příloha jsou ideální těstoviny, ale záleží na naší volbě a chuti. Výborně k tomu chutná rajčatový salátek s červenou cibulí a octovou zálivkou
Zveřejněno 9. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obrácená marinovaná líčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YYxM
Moje poznámka
Obrácená marinovaná líčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YYxM
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
Kajkajak před 3 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 5 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 8 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 10 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 10 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 11 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
marinovaná hovězí líčka,
marinovaná lícka,
marinovaná vepřová líčka,
mujreznik,
obrácená rajčata,
marinované hovězí líčka,
hovězí líčka marinovaná,
obrácená hovězí líčka,
marnivana licka,
maso marinované v modrem portugalu,
marinovat líčka hovězí,
líčka marinovaná,
kde jsou líčka na teleti,
jak nejdéle marinovat maso
Suroviny:
líčka hovězí,
cibule,
víno červené suché,
hořčice se zeleným pepřem,
paprika sušená pálivá,
tuk,
sůl
Komentáře (30)
žížala: 1974andrea: Nebojte se, já to taky dělala poprvé. Hlavně se to musí velmi rychle a kratince orestnout. Pak do té marinády, je lepší to v ní nechat co nejdéle. Byla jsem překvapená, že masíčko tu chuť toho vínka a hořčice mělo velmi jemnou, pikantní a masínko bylo šťavnaté, ta šťáva z toho moc chutná a opravdu už ničím jiným jsem nekořenila ani nepodlévala, jen tou marinádou
Určitě takhle zkusím i jiné maso, třeba drůbeží
Ukládám pro případ, že je někdy seženu
jumanji: zkus moji taktiku - já jsem prostě poprosila řezníka, jestli by je nemohl objednat, objednal a teď je má v nabídce stále, neb je po nich poptávka, za odměnu byl tento recept
+3. bodík jen pro Tebe