Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 368 kJ / 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,40 g |
Tuky | 25,30 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji mírně orestujeme na kolečka nakrájenou zelenou cibulku. Postupně přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtky, klobásu nakrájenou na tenká kolečka, sušená rajčata na proužky a na nudličky nakrájenou hlívu.
Krok 2: Vše promícháme, chvíli restujeme a pak zalijeme malým množstvím vody a vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na minimum.
Krok 3: Osolíme, přidáme nadrobno nakrájené čili papričky, fazole a nakonec přidáme 2 lžíce Ramy Cremefine a ještě vše společně prohřejeme.
Zveřejněno 11. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazole s hlívou ústřičnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vx5X
Moje poznámka
Fazole s hlívou ústřičnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vx5X
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 13 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 34 minutami
Kure pecene
raelggg před 1 hodinou
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 2 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mariannamahrik před 3 hodinami
Cuketový perník
ZuzkaBob před 4 hodinami
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 6 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 8 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 8 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Tématické fráze:
fazole s hlívou,
fazole s hlívou ústřičnou,
fazolový guláš s hlívou,
fazolovy gulas s hlivou ustricnou,
guláš z hlívy ústřičné s fazolemi,
hlíva ústřičná recepty,
recepty hlíva ústřičná s fazolemi,
hlíva ústřičná s fazolemi,
hlíva s fazolemi,
recept s hlivou ustricnou,
fazole beluga,
hliva fazole,
fazolove lusky s hlivou,
hlíva a fazole,
fazole recept,
hlíva ustřičná a fazole,
hlíva fazole recept,
zelene fazolky s hlivou,
fazole hlíva,
guláš z hlívy s fazolemi
Suroviny:
fazole červené,
hlíva ústřičná,
rajče cherry,
rajče sušené,
klobása pikantní,
cibulka zelená,
chilli paprika čerstvá,
sůl,
olej olivový,
olej ze sušených rajčat,
rama cremefine
Komentáře (24)
Jinak já vařím taky jen pro sebe, postupuju stejně jako Magdalenka - uvařím větší množství, naporcuji, zamrazím a pak už jen tahám krabičky
pipre: Jano, ty mne tak někdy rozčílíš..kde je ten recept na ty papriky? To je super nápad!
Já fazole také namáčím. Ale kdysi jsem nenamáčela. Vaření s namočenými je rychlejší. Když ale potřebuji rychlovku, tak sáhnu i po plechovce. Manžel fazolovou polévku miluje, já pro sebe volím spíš fazolové lusky a ty dělávám hodně často jako přílohu
Jinak luštěniny jím všechny a s tím zamražováním je to dobrý nápad, hlavně té cizrny a fazolí, ostatní se nevaří tak dlouho. Zrovna včera jsem namáčela a dnes vařila cizrnu, kterou jsem pak rozmixovala a spolu s uvařenou rýží použila jako nádivku do paprik místo masa, i okořenila stejně jako maso a s rajskou omáčkou to bylo výborné
Janka Remková čítať vie, ale ty asi nie, pretože môj komentár nebol určený tebe.
Magduška, ja mám najradšej tie veľké, ale nie biele, ale tie modro-fialové. Aj sme ich dlhé roky pestovali na záhrade, ale hrôza bola na jeseň to strhnúť dole. Mačetu bolo treba
Tak ako ty, ja si mrazím zase sóju, mám ju potom hotovú po ruke.
Ale je to dobrý nápad, určite aj na studeno ako šalát.
Ja konzervovanú fazuľu kúpim tiež len výnimočne, celkovo nemám rada konzervy, ale to je môj problém. Tiež už varím podstatne menšie množstvá, ako kedysi. Preto si naraz uvarím napr. kilo fazule, krúpov, cíceru...potom rozdelím na menšie časti a zamrazím. Vždy sa mi to zdá rentabilnejšie a chutnejšie ako kupovať konzervy a mám ich tiež po ruke stále.
U mňa sa stáva, že tá drobnejšia biela fazuľa sa správa divne, niektoré sú tvrdé, niektoré rozvarené. Tie väčšia fazule sa mi zdajú chutnejšie, zvlášť obrovské biele - maslové.