Zelená ovesná kaše
Ovesnou kaši jistě každý zná jako sladkou snídani. V tomto receptu se můžete inspirovat její přípravou ve slané verzi. Ovesné vločky lze povařit ve vodě nebo vývaru, přidat máslo a různé jarní bylinky. Podávat lze samostatně nebo jako přílohu.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 015 kJ / 482 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,27 g |
| Tuky | 15,00 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 68,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vločky preberieme, opláchneme, dáme do vriacej vody (vývaru zeleninového) a varíme. Osolíme, okoreníme, miešame, hustotu upravíme dolievaním vody, každý podľa seba.
Krok 2: Varíme cca 5 minút.
Krok 3: Vhodíme posekané bylinky, maslo, zamiešame a už len prehrejeme.
Zveřejněno 14. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelená ovesná kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AX2P
Moje poznámka
Zelená ovesná kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AX2P
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 2 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 16 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 1 minutou
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 16 minutami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 2 hodinami
Kapří hranolky
loing před 11 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 11 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 11 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 11 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 12 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
ovesná kaše na slano,
slaná ovesná kaše,
ovesná kaše slaná,
jak se vaří ovesná kaše,
slané kaše,
ovesné vločky na slano,
slana vločkova kaše,
ovesná kaše naslano,
ovesná kaše z vloček slaná,
vločková kaše na slano,
slaná ovesná kaše recept,
ovesná kaše recept,
slané ovesné kaše,
ovesná kaše,
ovesná kaše na slano recept,
ovesná kaše z vloček na slano,
ovesná kaše na večeři,
ovesná kaše k večeři,
ovesná kaše s opečenou slaninou,
recepty ovesná kaše na slano
Suroviny:
vločky ovesné,
voda,
máslo,
bylinky,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (24)
ja som hľadala asi po slovensky a nejak slabo...
Sladkú kašu však varím s mliekom, nie s vodou. A na vrch med a maslo. Tak si robím aj krupicovú, aj ryžovú, aj kukuričnú...
http://www.google.cz/search?sourceid=navclient&aq=...
Vyskúšaj, čo ti poviem, s takými opečenými šampiňónmi je to vyššia trieda, ja som len ráno nemala čo k tomu, tak som uvarila to vajce. Musí tam byť kopa zeleného, mne to chutí aj silno okorenené. Ak ti nebude chutiť, vyhodíš, veľa nestratíš.
Vločky sú veľmi, preveľmi zdravé. Ja si robím aj sladkú kašu, alebo ako Tejaja - večer zalejem mliekom, ráno ich konzumujem. S medom, nastrúhaným jablkom...